Kerstbomen

Opzoek naar een echte kerstboom in Den Haag? Dat begrijpen we wel want er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer in huis. In ons tuincentrum kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? 

Een Abies of Picea kerstboom?

De sparren zijn grofweg in twee families in te delen, de Abies (zilversparren) en de Picea (sparren). De Abies familie is wat exclusiever omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden, de Picea familie heeft meer hangende stekelige naalden. De zilverspar ziet er om die reden veel voller uit dan de gewone spar.

Een kerstboom met of zonder kluit?

Na de keuze van een kerstboom familie komt de keuze tussen een kerstboom met of zonder kluit. De levensduur van een boom met kluit is langer dan een boom zonder kluit met een afgezaagde stam. Een boom met kluit zou eventueel na de kerst nog in de tuin kunnen staan. Bomen zonder kluit zullen sneller lijden aan het verlies van naalden en eerder bruin verkleuren. Wanneer een boom een kluit heeft kan de boom nog nieuwe wortels vormen, daarbij is het zaak dat er voldoende ruimte is voor de wortels in de pot. De keuze van de maat boom hangt natuurlijk af van de ruimte die u heeft. Is de ruimte beprekt? Dan kan een mini kerstboompje heel knus en praktisch zijn! Die zijn beschikbaar met of zonder laagje sneeuw.

De kerstboom verzorgen

Met de onderstaande tips geniet u langer van uw kerstboom:

  • Wanneer u de kerstboom in huis haalt is het van belang deze te laten acclimatiseren. Het is niet de bedoeling de boom direct naar binnen te halen maar eerst even in een garage of schuurtje te plaatsen
  • Plaats de kerstboom niet naast de verwarming of de gashaard
  • Heeft u gekozen voor een boom met kluit, geef de kerstboom dan regelmatig water, bij binnenkomst mag dat gelijk een liter zijn
  • Geef de boom universele plantenvoeding, dan blijft hij mooier

Naast echt kerstbomen kunt u in ons tuincentrum ook terecht voor: kerststukjes, kerstboeketten, kerstversiering, kerstverlichting, kunstkerstbomen en meer Kerst gerelateerde decoratie.

Wat u ook voor kerstboom zoekt, bij GroenRijk de Wilskracht zult u zeker slagen! Voor al uw vragen kunt u terecht bij ons geweldige team.

Kerstboom uitzoeken bij de Wilskracht in Den Haag