Kerstbomen

Opzoek naar een echte kerstboom in Den Haag? Dat begrijpen we wel want er gaat niets boven een echte kerstboom! De frisse geur van dennennaalden brengt die echte kerstsfeer in huis. In ons GroenRijk De Wilskracht kunt u terecht voor echte kerstbomen in allerlei soorten en maten. Geeft u de voorkeur aan een kerstboom met of zonder kluit, een Fijnspar of een Nordmann-spar? Wilt u onze kerstbomen in het echt bekijken? Kom dan vanaf december bij ons, want dan hebben wij een zeer ruim aanbod in ons tuincentrum.

Kerstbomen: een Abies of Picea?

De sparren zijn grofweg in twee families in te delen, de Abies (zilversparren) en de Picea (sparren). De Abies familie is wat exclusiever, omdat deze twee keer zo langzaam groeien en van betere kwaliteit zijn. De Abies heeft zachte rechtopstaande naalden, terwijl de Picea familie meer hangende stekelige naalden heeft. De zilverspar ziet er om die reden dan ook veel voller uit dan de gewone spar. Bij ons tuincentrum in Den Haag is gegarandeerd een mooie kerstboom te vinden. Kom vanaf december langs om al deze mooie exemplaren te bekijken én de mooiste uit te zoeken!

Kerstbomen kopen bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Kiest u een kerstboom met of zonder kluit?

Na de keuze van een kerstboom familie komt de keuze tussen een kerstboom met of zonder kluit. De levensduur van een boom met kluit is langer dan een boom zonder kluit met een afgezaagde stam. Een boom met kluit zou eventueel na de kerst nog in de tuin kunnen staan. Bomen zonder kluit zullen sneller lijden aan het verlies van naalden en eerder bruin verkleuren. Wanneer een boom een kluit heeft kan de boom nog nieuwe wortels vormen, daarbij is het zaak dat er voldoende ruimte is voor de wortels in de pot. De keuze van de maat boom hangt natuurlijk af van de ruimte die u heeft. Is de ruimte beperkt? Dan kan een mini kerstboompje heel knus en praktisch zijn! Die zijn beschikbaar met of zonder laagje sneeuw.

Kerstbomen kopen bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Verzorgingstips voor kerstbomen

U moet natuurlijk zo lang mogelijk plezier hebben van uw kerstboom. Met de onderstaande tips geniet u langer van uw kerstboom:

  • Wanneer u de kerstboom in huis haalt, is het van belang deze te laten acclimatiseren. Het is niet de bedoeling de boom direct naar binnen te halen, maar eerst even in een garage of schuurtje te plaatsen.
  • Plaats de kerstboom niet naast de verwarming of de gashaard, omdat de naalden dan snel kunnen uitvallen.
  • Heeft u gekozen voor een boom met kluit? Geef de kerstboom dan regelmatig water, zeker bij binnenkomst mag dat gelijk een liter zijn.
  • Geef de boom universele plantenvoeding, dan blijft hij mooier en heeft u gegarandeerd langer plezier van de kerstboom.

Naast echt kerstbomen kunt u in ons tuincentrum ook terecht voor: kerststukjes, kerstboeketten, kerstversiering, kerstverlichting, kunstkerstbomen en meer Kerst gerelateerde decoratie. Wat u ook voor kerstboom zoekt, bij GroenRijk de Wilskracht zult u zeker slagen! Voor al uw vragen kunt u terecht bij ons geweldige team. Bekijk onze openingstijden, plan hieronder uw route naar het tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel!