Vaste planten

De naam 'vaste planten' zegt het eigenlijk al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terugkomen. De meeste vaste planten sterven in de herfst af. Er is dan eigenlijk niets meer te zien, maar in het voorjaar komen de vaste planten weer terug. Bij GroenRijk De Wilskracht vindt u een zeer ruim assortiment met veel verschillende soorten vaste planten.

Populaire vaste planten: van bodembedekkers tot klimplanten

Er zijn heel veel verschillende soorten vaste planten: groot, klein, hoog, laag. Noem het maar op! Zo zijn bijvoorbeeld bodembedekkers ook vaste planten, maar deze blijven laag op de grond. Deze planten bedekken als het ware de bodem. Heeft u dus een lege plek in de tuin en wilt deze lege plek opvullen? Dan zijn bodembedekkers zeker een goede oplossing. Nog een voordeel van bodembedekkers: op de plek waar de bodembedekkers zijn geplant, groeit geen onkruid. Handig toch? Een andere soort vaste plant zijn klimplanten. Deze planten zijn natuurlijk ideaal om tegen een muur of een schutting te laten groeien. Vaste planten doen het over het algemeen goed wanneer er een paar bij elkaar staan. Zo kunt u ook een border vullen met wat vaste planten. Zo heeft u het hele jaar door bloeiende planten in de tuin staan. Daar wordt iedereen toch blij van? Benieuwd welke planten u goed kunt combineren? Kom dan eens langs bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag.

Diverse vaste planten vindt u bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Wat zijn makkelijke vaste planten?

Heeft u niet zulke groene vingers, maar wilt u wel graag wat planten in de tuin? Gelukkig bestaan er ook vaste planten die u gemakkelijk kunt verzorgen en onderhouden. Welke planten dat onder andere zijn? Dat vertellen wij u graag:

  • Helleborus - De Helleborus wordt ook wel Kerstroos genoemd en is één van de vroege, mooie bloeiers. De Helleborus is een wintergroene plant en bloeit heel wat maanden. Zelfs wanneer de bloemen zijn uitgebloeid is de Helleborus nog mooi.
  • Tuingeranium - De Tuingeranium wordt ook wel Ooievaarsbek genoemd en is een zeer gemakkelijke plant. De Tuingeranium is in veel verschillende soorten en kleuren te verkrijgen. De meest Tuingeraniums houden lekker van de zon, maar sommige soorten staan liever in de schaduw. Vraag onze medewerkers welke soorten u het best in de schaduw kunt zetten.
  • Persicaria - Een andere naam voor deze vaste plant is Duizendknoop. Dit is een veelzijdige plant die erg mooi staat in een border. Wanneer de plant in bloei staat, zal hij eindeloos doorbloeien. Dit geeft een heel mooi effect!

Vaste planten kopen | GroenRijk De Wilskracht | Den Haag

Vaste planten kopen? Kom naar GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Bent u dus op zoek naar vaste planten voor in uw tuin? Kom dan snel eens langs bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag. De medewerkers van ons tuincentrum helpen u graag bij het kiezen van de juiste vaste planten. Zij weten precies welke combinaties mooi bij elkaar staan en kunnen u advies geven over het onderhouden en verzorgen van de planten. Wanneer u bij ons langskomt, kunt u ook meteen onze afdeling met kamerplanten zien en onze woonaccessoires. Zin in een kopje koffie? Ook dat kan bij ons, want in ons Tuincafé staat er altijd een heerlijk kopje koffie voor u klaar. Bekijk de openingstijden van onze winkel, plan hieronder uw route naar ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel bij GroenRijk De Wilskracht.

Lees meer over kamerplanten

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten