Klimplanten

Klimplanten zijn ideaal om een saaie schutting, pergola of lege muur in de tuin op te vullen. Een klimplant zorgt voor sfeer en groen in de tuin op plekken waar andere planten niet kunnen komen. In het assortiment van GroenRijk de Wilskracht vindt u verschillende soorten klimplanten met ieder hun eigen unieke eigenschappen. Kom langs bij ons tuincentrum in Den Haag om het gehele assortiment klimplanten te bekijken en maak van uw tuin een groen paradijs. 

Twee soorten klimplanten

Klimplanten worden onderverdeeld in twee soorten: zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten. Zelfhechtende klimplanten zijn planten die uit zichzelf aan een muur of pergola gaan groeien. Rankende klimplanten zijn planten die hier hulp bij nodig hebben. Zij maken lange ranken en dragen ergens omheen. In ons assortiment vindt u verschillende soorten zelfhechtende klimplanten en rankende klimplanten. Voorbeelden van zelfhechtende klimplanten zijn:

  • Klimop
  • Klimhortensia
  • Trompetbloem

klimop-kopen-den-haag

Voorbeelden van rankende klimplanten zijn:

  • Clematis
  • Sterjasmijn
  • Kamperfoelie

De juiste klimplant voor uw tuin

Zoals u misschien weet bestaan er veel verschillende soorten klimplanten. Als u op zoek bent naar een zelfhechtende klimplant is de keuze sneller gemaakt dan bij een rankende klimplant. Er zijn namelijk veel meer soorten rankende klimplanten dan zelfhechtende klimplanten! Om de juiste klimplant te kiezen voor bij in de tuin is het belangrijk dat u uw wensen op een rijtje zet. Wilt u een bloeiende klimplant met veel kleur? Of bent u juist op zoek naar een groene klimplant die in de winter zijn bladeren niet verliest? In ons assortiment vindt u het allemaal. Ook zult u een keuze moeten maken tussen een snelle of langzame groei. Planten die sneller groeien zullen vaker gesnoeid moeten worden, maar zijn dit zijn wel vaak planten die veel sneller een complete schutting of muur vullen. 

wisteria-kopen-den-haag

Tips voor het planten van een klimplant

Het planten van een klimplant gebeurt op een iets andere manier dan een reguliere tuinplant. Om ervoor te zorgen dat u de klimplant op de juiste manier plant, hebben wij een aantal tips voor u opgesteld:

  • Als u de klimplant plant, zult u een afstand van 30 centimeter moeten houden van een muur of schutting. Dit komt omdat de grond dichtbij een muur of schutting vaak te droog is. 
  • Voordat u de klimplanten gaat planten zult u de bodem eerst goed los moeten spitten. 
  • Wilt u de klimplant ondersteunen door een klimrek te bevestigen? Bevestig dit rek dan voordat u de klimplant gaat planten.

Voor meer informatie over klimplanten kunt u langskomen bij ons tuincentrum in Den Haag!

Klimplanten kopen bij GroenRijk de Wilskracht

Aangezien GroenRijk de Wilskracht een ruim assortiment aan klimplanten heeft, kan het lastig zijn om de juiste versie te kiezen. Heeft u hulp nodig bij het kopen van een klimplant? Dan kunnen onze medewerkers in ons tuincentrum in Den Haag u helpen. Zij kennen de eigenschappen van de planten en geven u graag advies. Klimplanten kopen doet u dan natuurlijk ook bij GroenRijk de Wilskracht. Kom naar GroenRijk de Wilskracht om het complete assortiment klimplanten te bekijken en maak uw keuze! Wij hopen u snel terug te zien.

Meer tuinplanten

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten