Gazon

Het gras is niet altijd groener aan de overkant. Ook ú kunt een prachtig gazonnetje creëren, want wie wordt er nu niet blij van een mooi groen grasveld? Bij GroenRijk De Wilskracht bent u op het goede adres voor graszoden, maar ook wanneer u zelf gras wilt zaaien.

Bestel hier uw graszoden!


 

Wanneer moeten graszoden worden gelegd?

In principe kunnen graszoden het hele jaar worden gelegd. Vaak is dit een klusje wat tussen maart en november wordt gedaan. De graszoden moeten in ieder geval nooit worden gelegd tijdens de vorst of wanneer het regent. Gaat u graszoden leggen in het najaar, dan wortelen de grasplanten zich snel en heeft u dus snel een mooi resultaat. U kunt in onze webshop gemakkelijk graszoden bestellen. Heeft u de graszoden binnen, dan raden wij u aan om de grasmatten binnen 24 uur te leggen. Leg de graszoden op een grond die iets vochtig is en leg de matten strak tegen elkaar aan. Het is belangrijk dat de graszoden goed in aanraking komen met de grond eronder. Wanneer de graszoden goed liggen, moet u de matten meteen besproeien met water. Op deze manier gaat het gras zich snel wortelen. Zijn de graszoden weer droog? Sproei dan nog een keer. Het is dus zeker in het begin belangrijk om uw grasmat licht vochtig te houden voor het mooiste resultaat.

Het onderhouden van uw gazon

Heeft u na het leggen van de graszoden een mooi en groen gazon? Dan is het natuurlijk de bedoeling om het gras ook zo mooi en groen te houden. Onderhoud is dus belangrijk. Wanneer u net graszoden heeft gelegd, mag het gras zoals gezegd zeker niet uitdrogen. Regelmatig water geven is dus belangrijk. Wij geven u graag nog wat meer tips voor het onderhouden van het gazon:

  • Gras heeft lucht nodig om te kunnen groeien. Door het gazon te verticuteren, verwijdert u onder andere mos en ander afval en krijgt de bodem, en uiteindelijk dus ook het gazon, meer lucht kan het gras weer 'ademen'. Het gras kunt u het best één keer per jaar verticuteren. De beste periode om dit te doen is in het voorjaar of najaar.
  • Na het verticuteren is de kans groot dat er kale plekken in het gras ontstaan. Gebruik dan graszaad om zo snel mogelijk de weer een vol, groen gazon te krijgen.
  • Voor een mooi gazon is het belangrijk dat de grond de juiste zuurgraad heeft. Dit is belangrijk voor het opnemen van voedingsstoffen. Door de pH-waarde te verhogen, raden wij u aan om kalk te strooien op het gazon. Eén keer per jaar, in het voorjaar, kalk strooien is voldoende.
  • Doordat het gazon regelmatig wordt gemaaid, verdwijnen voedingsmiddelen uit het gras. Deze voedingsmiddelen heeft het gazon wel nodig om goed te groeien. Daarom is het belangrijk om het gazon te bemesten.

Heeft u nog vragen over het onderhouden van het gazon? Vraag het gerust aan één van onze medewerkers. Zij kunnen u ook diverse producten adviseren voor het bemesten of het gebruik van kalk voor het gazon.

Graszoden bestellen | Graszoden leggen | GroenRijk De Wilskracht | Den Haag

Bestel de beste graszoden gemakkelijk online

Bij De Baat Tuinmaterialen (onderdeel van GroenRijk De Wilskracht) kunt u graszoden gemakkelijk bestellen. Wanneer u de graszoden in de webshop heeft besteld, dan kunnen wij bezorgen in Nootdorp, Pijnacker, Leidschenveen, Ypenburg, Voorburg, Leidschendam, Zoetermeer, Delft, Rijswijk, Stompwijk, Scheveningen, Wassenaar, Den Haag, Leiden en Rotterdam.

Bestel hier uw graszoden!

 

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinafdeling