Meststoffen en bestrijding

GroenRijk De Wilskracht biedt verschillende meststoffen en bestrijdingsmiddelen aan voor uw planten, rozen, struiken, hagen of bomen. Lees hier alles over de mogelijkheden en de verschillende merken die wij verkopen.

Meststoffen, wat is dat eigenlijk?

Door meststoffen te gebruiken geeft u uw potgrond, tuingrond of gazon een gezonde voeding mee. Zo helpt u bloemen en planten beter te groeien en bloeien. Tegenwoordig is er voor bijna elke categorie tuin- en kamerplanten een speciale potgrond te vinden waarvan de toegevoegde voedingswaarden specifiek zijn gericht op de plant in kwestie. Zo groeien orchideeën het best op boomschorssnippers en is dit voor de rozenstruik weer heel anders. Bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag verkopen we de assortimenten van DCM, Ecostyle en Pokon plantenvoeding.

Bescherm uw gewassen

Door gewasbescherming te gebruiken, helpt u een handje mee aan de natuurlijke groei van uw planten en gewassen. Vaak gaat het om het bestrijden van niet-gewenste plantengroei en plantenziekten, maar vergeet ook zeker niet het ongedierte, zoals luizen en rupsen, mollen en muizen. Heeft u last van gewassen die niet lekker willen groeien? En heeft u de standplaats van uw planten al gecontroleerd op te natte of te droge grond, te veel of te weinig zonlicht? Dan kan gewasbescherming in dat geval een uitkomst zijn. Laat u van tevoren goed voorlichten over het gebruik van de verschillende soorten gewasbescherming door onze medewerkers. Wanneer u op zoek bent naar gewasbescherming, vindt u bij ons in Den Haag de volgende merken: Ecostyle, Bayer Garden en Luxan.

Diverse meststoffen en bestrijdingsmiddelen vindt u bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Weg met het onkruid

Onder onkruid vallen de inheemse planten en mossen die als ongenodigde gasten in het gazon voorkomen. In de borders kan dit onkruid geschoffeld worden, maar in het gazon is dat een stuk minder eenvoudig. Daarom kunt u bij GroenRijk De Wilskracht verschillende bestrijdingsmiddelen aanschaffen, zowel als korrels of in vloeibare vorm. Bekijk hiervoor in ons tuincentrum het assortiment van Luxan, Ecostyle en Bayer Garden. Heeft u specifiek last van mos? Vaak komt dit voor in gazons die in de schaduw liggen of waar de grond te zuur is. Bij zure grond wil kalk ook nog weleens helpen. Komt u er niet uit? Wij bieden onze klanten een grondanalyse aan met daarbij een aangepast bemestingsadvies. Vraag ernaar tijdens uw bezoek aan ons tuincentrum, of neem contact op via ons contactformulier.

Vervelende plantenziekte: schimmels

In Nederland zijn schimmels de belangrijkste veroorzaker van plantenziekten. Schimmels zijn moeilijk te bestrijden en slaan snel op andere planten over. Ze belemmeren de groei van planten en kunnen deze zelfs doen afsterven. Omdat er nauwelijks biologische methoden bestaan om ze te bestrijden, worden fungiciden gebruikt. Fabrikanten proberen deze zo zacht mogelijk te maken voor de verschillende gewassen, maar hierin geldt wel dat voorkomen beter is dan genezen. Probeer bijvoorbeeld de weerbaarheid van planten te verhogen door gewasbescherming. Voorbeelden van veel voorkomende schimmels zijn meeldauw (de plant wordt bedekt door een laagje wit schimmelpluis), roest (te herkennen aan kleine vlekjes op de bladeren), verwelkingsziekten (de schimmels verstoppen het watertransport van de planten) en schurft (ruwe plekjes op blad en vrucht). Aangetaste delen van de plant moeten worden verwijderd. U koopt bij ons bestrijdingsmiddelen van Bayer Garden, Luxan en Ecostyle.

Meststoffen en bestrijdingsmiddelen koopt u bij GroenRijk in Den Haag

Bent u dus op zoek naar de juiste meststoffen of bestrijdingsmiddelen? Kom dan gerust langs bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag. Plan hieronder uw route naar ons tuincentrum en dan zien we hopelijk snel.