Dag kerstboom, hallo kamerplant!

Dag kerstboom, hallo kamerplant!

Het wordt tijd om de leegte van de kerstboom op te gaan vullen. De kerstballen gaan weer in de doos en de kerstboom wordt uit huis gezet. Daarmee verandert de sfeer in de huiskamer, want er ontstaat toch een lege plek. Hoe kunt u op die plek de sfeer in huis weer terug te laten keren? Dat kan heel makkelijk! Met een mooie, grote kamerplant heeft u zeer snel weer veel groen in huis. Voor mooie kamerplanten bent u bij GroenRijk Bergambacht dan ook op het juiste adres. Maar nu is de grote vraag.. welke kamerbomen zijn geschikt om de kerstboom te vervangen? Dat hebben we voor u op een rijtje gezet: 

  • Pachira
  • Draceana
  • Calathea

Draceana

Bent u een exotisch type? Dan is de Draceana wellicht iets voor u. Deze kamerplant heeft door de vorm een exotisch trekje wat past in vrijwel ieder interieur. De bijzonder is aan de bladeren van deze grote kamerplant, is dat ze in verschillende kleuren te verkrijgen zijn. Denk dan bijvoorbeeld aan groen, geel, goud en soms zelfs roze of rood. De bladeren kunnen zowel klein als groot zijn, fijn en puntig of juist weer zacht. Omdat er dus zoveel variaties zijn, past deze kamerplant in elke woonkamer. De Draceana slaat zijn vocht op in de stam, hierdoor is deze kamerplant niet de allermoeilijkste in onderhoud. Mocht u dus toch een keertje de kamerplant vergeten water te geven, is er gelukkig niks aan de hand. Draceana’s met donkere bladeren hebben geen behoefte aan zon, terwijl Draceana’s met lichtere bladeren het beter doen op een plek met half zon en halfschaduw. Deze kamerplant kan echt extreem oud worden waardoor u er lang plezier van hebt.

Dag kerstboom, hallo kamerplant! | GroenRijk De Wilskracht

Pachira

De volledige naam van deze plant is: Pachira aqautica. Dit is een kamerboom die direct opvalt in je interieur. De gevlochten stam is echt prachtig en daarnaast ook nog eens erg praktisch. Het water wat deze kamerplant opneemt wordt namelijk in de stam opgeslagen. Hierdoor heeft deze kamerboom eigenlijk weinig verzorging nodig en is de Pachira ook zeer geschikt voor mensen met geen groene vingers. De Pachira wordt ook wel watercacao of geldboom genoemd en heeft in de winter maar één keer per vier weken water nodig. De grote bladeren zorgen er ook nog eens voor dat de Pachira de lucht goed zuivert. Wist u trouwens dat de Pachira wel tot 20 meter hoog kan worden? Dit kan wanneer de plant in het wild groeit. In China heeft de Pachira een bijzondere betekenis: hij staat symbool voor geluk en voorspoed en daardoor wordt de Pachira ook wel geldboom genoemd. 

Calathea

De bijnaam van de Calathea is ook wel: 'levende plant'. Dit omdat deze kamerplant bij een tekort aan licht de bladeren sluit. Heel bijzonder! De bladeren gaan pas weer open wanneer het licht weer wordt geraakt. De Calathea is hierdoor niet echt makkelijk te verzorgen, maar u krijgt er wel een heel bijzondere plant voor terug! Er zijn veel verschillende varianten van de  Calathea. Ze zijn allemaal uniek door hun patroon op het blad. Het 'geveerde' patroon is de meest voorkomende. Niet alleen het patroon is bij elke soort anders, ook de vorm. De Calathea kamerplanten kunnen namelijk ronde, spitse of ovale vormen hebben. Het allerliefst krijgt deze kamerplant twee keer per week een scheutje water. Zo af en toe een sproeibeurt kan ook geen kwaad. Dit heeft de Calathea nodig, omdat hij oorspronkelijk uit gebieden komt waar de luchtvochtigheid hoog is. Een belangrijk puntje is dat de Calathea een oerwoudplant is, en daardoor kan deze niet tegen direct zonlicht. De Calathea kan verder eigenlijk overal in huis geplaatst worden, van de badkamer tot de hal.

Grote kamerplanten kopen Den Haag

Heeft u uw keuze al gemaakt? Of wilt u graag ons assortiment nog eens bekijken? U bent in ons tuincentrum in Den Haag natuurlijk van harte welkom. Kom gerust eens langs! Bekijk de openingstijden en dan zien we u hopelijk snel!