Bloempotten bij GroenRijk De Wilskracht

Bloempotten zijn er in verschillende vormen en maten. Het assortiment van GroenRijk de Wilskracht omvat ronde, vierkante, ovale, hoge of lage bloempotten en plantenbakken voor het planten van bloemen, kruiden en groenten. Ze zijn verkrijgbaar in materialen als aardewerk, zink , hout en kunststof. Shop je bloempotten online of bezoek ons tuincentrum in Den Haag.

Waar moet je opletten bij het aanschaffen van Bloempotten

Een van de belangrijkste aspecten waarmee u rekening moet houden bij het kiezen van een pot voor uw planten is de grootte. De pot moet voldoende ruimte en voedingsstoffen voor de plant bieden, en ook drainagegaten zodat overtollig water makkelijk weg kan lopen en de wortels niet onnosig nat blijven met alle gevolgen van dien! Het is ook belangrijk dat als je de plant het hele jaar door buiten wilt zetten, je er een kiest van vorstbestendig materiaal zodat ze niet breken tijdens de koudere periode.

Bloempotten en plantenbakken worden gemaakt van allerlei verschillende materialen

Er zijn vele materialen die gebruikt kunnen worden om bloempotten en plantenbakken te maken, elk met hun eigen unieke uitstraling en kenmerken. Sommige van deze materialen zijn milieuvriendelijker dan andere of beter bestand tegen breuk en verkleuring. Als u op zoek bent naar een nieuwe pot voor uw planten, moet u rekening houden met de volgende tips:

  • Kijk naar de duurzaamheid - hoe sterk is het tegen schokken, breuken door UV-stralen, schade door vorst.
  • Let op de milieuvriendelijkheid - dit helpt de natuurlijke hulpbronnen op lange termijn te sparen.
  • Denk na over welke afwerking het beste bij uw huis past: glanzend keramiek? Of liever een strakke matte afwerking?

Bloempotten voor buiten bij GroenRijk De Wilskracht

Bloempotten van kunststof bij GroenRijk De Wilskracht

Bloempotten en plantenbakken van kunststof zijn licht, onbreekbaar, bestand tegen vorst en UV-stralen. Ze zijn gemakkelijk te verplaatsen omdat ze minder wegen dan terracotta potten of bloempotten van steen of cement. Het verdient de voorkeur bloemen voor de pot te kiezen die temperaturen van -65°C tot +85°C kunnen verdragen, afhankelijk van het soort kunststof waarvan ze zijn gemaakt en van het fabricageproces. Indien mogelijk moet worden gekozen voor niet-giftige recyclebare materialen zoals polyethyleen. Merken als Capi en Elho hebben bloempotten van gerecycled plastic.

Bloempotten en plantenbakken in zink

Deze bloempotten en plantenbakken zijn meestal gemaakt van gegalvaniseerde metalen platen, wat het probleem van roesten voorkomt. Bij hoogwaardige zinken producten worden de hoeken en plooien aan de binnenkant afgedicht met siliconen - dit voorkomt dat er water in deze randen blijft staan, waardoor de bloempot sneller zou kunnen oxideren. Breng op de binnenlaag van een zinken product eerst een plastic folie aan om direct contact tussen uw plantenwortels of aarde en het zink te voorkomen; zo blijft uw zinken plantenbak langer mooi!

Bloempotten voor binnen bij GroenRijk De Wilskracht

Bloempotten gemaakt van aardewerk

Bloempotten van aardewerk worden zowel machinaal als met de hand gemaakt. De terracotta potten die wij bij GroenRijk De Wilskracht aanbieden zijn van uitstekende kwaliteit, en voldoen aan strenge kwaliteitsnormen. Afhankelijk van de gebruikte kleisoort of kleimengsel, eventuele toevoegingen van zand of ijzer, de baktijd en baktemperatuur - of extra behandelingen - zal de kleur variëren van mokka tot lichtrood tot donkerbruin. Als u op zoek bent naar handgemaakt aardewerk met kleine onvolkomenheden om uw tuin een natuurlijk en zuidelijk tintje te geven dan zijn terracotta potten precies wat u zoekt. 

Bloempotten voor binnen en buiten bij GroenRijk De Wilskracht

Bij GroenRijk De Wilskracht weten we als geen ander hoe belangrijk kleur en materiaal keuzes zijn als het gaat om bloempotten. Ze zijn tenslotte een onderdeel van uw interieur of tuin en erg sfeer bepalend. Neem een kijkje in onze webshop en bestel naar hartelust de juiste potten. Voor meer informatie, advies of gewoon om de verschillende materialen eerst eens te voelen en te vergelijken, bent u welkom in ons tuincentrum in Den Haag.