Potten voor buiten

Buitenpotterie is een essentieel onderdeel van iedere tuin, balkon of terras. Deze potten zijn bedoeld om planten en bloemen een plek te geven en beschermen tegen verschillende weersomstandigheden. Buitenpotterie is er in verschillende materialen, afmetingen en stijlen. Bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag vind je verschillende soorten buitenpotterie van merken zoals Elho en Capi.

Toon filters Verberg filters

Filters

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 96 producten
Vergelijk (0)

Terracotta buitenpotten

Terracotta-potten zijn gemaakt van gebakken klei. Ze zijn robuust en kunnen in verschillende maten en vormen worden gemaakt. Terracotta is een poreus materiaal, waardoor de grond kan ademen en overtollig water kan afvoeren. Het poreuze karakter van terracotta maakt het echter wel gevoelig voor barsten in koude temperaturen, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de pot beschermd is tegen extreme weersomstandigheden.

Het voordeel van terracotta is dat het een natuurlijke uitstraling heeft die goed past bij tuinen en patio's met aardse kleuren. 

Keramische potterie voor buiten

Keramische potten zijn gemaakt van gebakken klei en zijn bedekt met een glazuurlaag. De glazuurlaag beschermt de pot tegen de elementen en geeft de pot een strakke en glanzende uitstraling. Keramische potten zijn er in verschillende kleuren en maten en passen goed bij moderne en eigentijdse tuinen.

Het voordeel van keramiek is dat het duurzaam is en bestand tegen barsten. Bovendien zijn keramische potten gemakkelijk schoon te maken en te onderhouden. Het nadeel van keramiek is dat het duurder is dan terracotta en dat de glazuurlaag kan afbladderen als de pot hard wordt geraakt.

Glasvezel buitenpotten

Glasvezel potten zijn gemaakt van een lichtgewicht materiaal dat lijkt op cement of steen, maar veel lichter is. Deze potten zijn vaak te vinden in grote maten en zijn geschikt voor het houden van grote planten en bomen. Glasvezel potten zijn bestand tegen extreme temperaturen en UV-stralen, waardoor ze geschikt zijn voor buitengebruik.

Het voordeel van glasvezel is dat het materiaal sterk en lichtgewicht is. Glasvezel-potten zijn ook onderhoudsvrij en gemakkelijk schoon te maken. Bovendien kunnen ze worden afgewerkt in verschillende kleuren en texturen, waardoor ze voor verschillende tuinen en terrassen geschikt zijn.

Metalen buitenpotterie voor een industriële look

Metalen potten zijn er in verschillende materialen, zoals ijzer, koper en aluminium. Deze potten zijn duurzaam, onderhoudsvrij en bestand tegen extreme weersomstandigheden. Daarnaast zijn ze ook gemakkelijk schoon te maken, waardoor ze vele jaren mee gaan.

In moderne tuinen brengen metalen potten een industriële en stoere uitstraling met zich mee. 

Maak jouw tuin of balkon compleet met stijlvolle buitenpotterie

Bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag ben je aan het juiste adres voor stijlvolle buitenpotten. Prachtige perkplanten, voorjaarsbollen, of bijvoorbeeld een bol conifeer komen extra tot hun recht in een mooie bijpassende pot!