Bloempotten

Een plant zonder een bijpassende bak of pot komt niet tot zijn recht. Kies daarom een bloempot of plantenbak uit waar uw kamerplanten of tuinplant in kan stralen, of dat nu in de woonkamer, op het balkon of het terras is. Planten in bloempotten en plantenbakken hebben een andere verzorging nodig dan planten in de vaste grond. Daarom moet goed rekening worden gehouden met de wensen van de specifieke plant. De keuze in potten en manden is namelijk groot. Zo hebben geglazuurde potten het voordeel dat het water in de pot minder verdampt dan in de roodstenen (terracotta) potten. In de terracotta potten zit veel kwaliteitsverschil, de goedkopere soorten zijn namelijk vaak poreuzer dan de duurdere goed doorgebakken varianten. In de winter kan het dus voorkomen dat de goedkopere potten stuk vriezen. Dan zijn er nog de kunststoffen potten die makkelijk te verplaatsen en haast niet kapot te krijgen zijn. Er is dus nogal wat te kiezen! Kom langs bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag en vraag onze medewerkers om advies. Zij staan graag voor u klaar om de mooiste plant aan de juiste pot te matchen. Ons assortiment potterie bestaat onder andere uit:

Keuze genoeg dus! Wij verkopen onder andere potten van Ter Steege, Edelman, Elho, Mega Collections en HBX Natural Living. Kom langs en ontdek ons assortiment.

Bloempot voor binnen

Maak het gezellig in huis met een mooie bloempot! De tijd dat kamerplanten in een klein hoekje werden weggestopt is voorbij. Een kamerplant mag tegenwoordig gezien worden en een groot onderdeel van het interieur uitmaken. Daar hoort dus een even mooie bloempot bij! Er valt gelukkig nog wat te kiezen qua vorm, maat en kleur. Zo is er altijd wel een plantenpot die past bij uw interieur. Heeft u een moderne inrichting? Daar past een strakke kunststof pot bij. Bent u meer van een klassieke stijl? Ga dan voor steen en keramiek. Mag het wat stoerder en trendy? Manden en terracotta zorgen voor een hippe en eigentijdse uitstraling. Mix and match erop los! Onze medewerkers helpen u graag bij uw zoektocht naar de perfecte plant-pot combinatie.

Bloempot voor buiten

Zet de bloementjes buiten! Naast onze binnenpotten verkopen wij in Den Haag ook een grote collectie buitenpotten. Elk soort pot heeft weer zijn eigen voor- en nadelen, bijvoorbeeld qua gewicht, vochtbestendigheid of prijs. Zo zijn kunststof potten licht van gewicht en dus makkelijk verplaatsbaar. Ook is kunststof haast onbreekbaar en weersbestendig. Een geglazuurde keramieken pot is tevens waterdicht en vocht- en weerbestendig. Bij terracotta is dit niet altijd het geval. Een zinken bak of kuip is een spannende toevoeging aan de tuin, maar kan bijvoorbeeld warmte en kou niet goed isoleren. Waar sowieso aan gedacht moet worden is dat bloembakken, plantenpotten en kuipen afvoergaten in de bodem moeten zodat het (regen)water weg kan lopen. Check dus of uw bloembak dit heeft of boor er gaten in. Voeg hydrokorrels toe voor een nog betere drainage. 

Kom een bloempot of plantenbak kopen

Wij bij GroenRijk de Wilskracht gaan altijd met de trends mee. Daarom hebben wij altijd de meest mooie potterie voor u op voorraad. Van kekke kleuren en grappige vormen tot aan bijzondere patronen en knappe tekeningen. Kom langs in Den Haag en ontdek het zelf!