Bestrating

Bij GroenRijk De Wilskracht zijn we KEI enthousiast over (sier)bestrating! Wij bieden dan ook een zeer breed assortiment in bestratingsmaterialen aan tegen eerlijke prijzen. Ons assortiment bestaat uit onder andere: Natuursteen, betonklinkers, bakstenen, grind en split. Voor uitgebreid advies over sierbestrating kunt u altijd terecht in ons tuincentrum of bekijk ons hele assortiment hier online!

Sierbestrating bij GroenRijk de Wilskracht

Bij de aanleg van je tuin kun je ervoor kiezen om delen van je tuin te bestraten met sierbestrating, om bijvoorbeeld een pad of terras aan te leggen. Er zijn veel verschillende steensoorten waar je voor kunt kiezen, bij GroenRijk De Wilskracht zijn we gespecialiseerd in bestrating en helpen je graag verder met de volgende uitleg en tips!

Verantwoorde keuze in sierbestrating

Denk bij de keuze van sierbestrating ook aan het milieu! Biologisch afbreekbare en duurzame materialen zijn een verantwoorde keuze en nauwelijks milieubelastend. Ze zijn ook steeds beter verkrijgbaar en je draagt zo je eigen (sier) steentje bij aan een beter milieu. Vraag bij aanschaf van sierbestrating altijd naar het ‘product paspoort’ met daarin onder andere informatie over de herkomst en herbruikbaarheid van het product. Je kunt ook kiezen voor natuurlijke materialen als FSC gecertificeerd hout voor de aanleg van terras, in plaats van steen. 

Bakstenen sierbestrating bij GroenRijk de Wilskracht

Bakstenen tegels worden gemaakt van klei en hebben daardoor vaak een strakke vintage uitstraling. Bakstenen bestrating gaat jaren, zelfs eeuwen, mee en bakstenen kunnen gerecycled worden. Het is daardoor een erg populair en milieuvriendelijk product. Ook is het typisch Nederlands, waardoor het materiaal lokaal geproduceerd wordt, ook dat draagt bij aan de duurzaamheid. De voordelen van baksteen op een rijtje:

 •  Herbruikbaar
 • Kleurvast
 • Lage wateropname
 • Vorstbestendig
 • Weinig milieu belastend

Betonnen bestrating bij GroenRijk in Den Haag

Betonnen sierbestrating ziet er mooi uit en past in ieder budget. Je kunt met beton alle kanten op en het is in veel kleuren verkrijgbaar. Betonnen bestrating gaat jarenlang mee, is herbruikbaar en kleurvast. Duurzaam beton met natuurlijke, afbreekbare materialen zien we ook steeds meer. Voordelen van Betonnen bestrating zijn:

 • Duurzaam

 • Lage kosten

 • Herbruikbaar

 • Niet erg milieubelastend

 • Kleurvast

Split en Grind bij GroenRijk De Wilskracht

Halfverhardingen zoals split en grind draagt bij aan een natuurlijke uitstraling van je tuin of patio. Deze verhardingen worden steeds meer gebruikt omdat het voordelig is en gemakkelijk te verwerken. Grind is ronder van vorm en wordt vooral ter decoratie gebruikt. Voor tuinpaden kun je beter gebruik maken van split, dit is vierkanter en loopt iets prettiger! De voordelen van Grind en Split:

 • Eenvoudig te verwerken

 • Weinig milieubelastend bij juiste materiaalkeuze

 • Waterdoorlatend

 • Past in elk budget

Natuurstenen bestrating

Natuurstenen sierbestrating heeft een hele mooie natuurlijke uitstraling. Er bestaan verschillende soorten natuursteen, met allemaal weer iets andere eigenschappen. Hieronder bespreken we leisteen, marmer, graniet en hardsteen.

Leisteen

Leisteen is onderhoudsarm en een van de meest betaalbare soorten natuursteen op de markt. Let wel op: Leisteen kan niet erg goed tegen harde vorst, hierdoor kan de steen beschadigen. Maak leisteen schoon met milde reinigingsproducten.

Graniet

Graniet is een duurzaam materiaal dat niet snel zal verkleuren. Met zijn ietwat ‘vlekkerig’ uiterlijk dragen granieten tegels bij aan een natuurlijke en unieke uitstraling van je terras of tuin.

Hardsteen

Het grote voordeel van hardstenen tegels is dat deze niet glad worden in de regen en er geen vlekken op ontstaan. Wil je een pad of terras in de volle zon leggen? Denk er dan aan om de hardstenen tegels te coaten. Hardsteen kan verkleuren in de zon.

Keramische tegels bij GroenRijk de Wilskracht

Relatief nieuw zijn de keramische tegels. Deze tegels zijn echt de toekomst volgens velen. Ze zijn maatvast, kleurvast en slijtvast. Ze krassen niet, zijn extreem hard waardoor er geen vlekken op ontstaan. Ze worden niet glad bij nat weer en zijn relatief licht. Daarnaast zijn ze in een heel aantal kleuren en prints verkrijgbaar. Vraag erna bij onze experts.

Sierbestrating bij GroenRijk De Wilskracht

Bij GroenRijk de Wilskracht zijn we gespecialiseerd in Sierbestrating en tuinaanleg. Niet alleen voor tegels kunt u bij ons terecht maar ook alle materialen en producten die nodig zijn om de sierbestrating succesvol te leggen in uw tuin. Voor vragen bent u van harte welkom in ons tuincentrum aan de Donau in Den Haag. Ook telefonisch zijn we bereikbaar tijdens openingstijden!