Kamerplanten

Kamerplanten die je huis in één klap opfleuren? In ons tuincentrum in Den Haag vind je een breed assortiment en personeel die je graag adviseert de juiste keuzes te maken. Een grote groene kamerplant, een vrolijke hangplant, luchtzuiverende planten of bloeiende kamerplanten zijn bij ons verkrijgbaar, maar uiteraard bestaat er ook nog de keuze uit makkelijke kamerplanten, planten die het goed doen met veel of juist weinig zonlicht én planten die snel of juist niet snel groeien.

Naast kamerplanten hebben wij ook allerlei leuke bloempotten voor een goede match met jouw interieur. De juiste plantenvoeding, potgrond en allerlei andere handige verzorgingsaccessoires helpen je met de verzorging, zodat je volledig kunt genieten van jouw nieuwe aanwinst. Kom vandaag nog langs in ons GroenRijk tuincentrum en vind de perfecte kamerplant voor je woning!

Groene kamerplanten zijn populair

Kamerplanten bestaan werkelijk in alle soorten en maten en zijn al jaren populair vanwege de verschillende voordelen die ze met zich meebrengen. Zo zuiveren kamerplanten de lucht in je woning en verminderen ze stress. Genoeg redenen dus om een kamerplant aan te schaffen. In ons tuincentrum kun je genieten van een ruim aanbod verschillende groene kamerplanten.

Veel verkochte soorten zijn:

 • De Philodendron: een zeer populaire kamerplant met langwerpige, hartvormige bladeren. De plant wordt niet erg groot en is dus geschikt voor allerlei soorten woningen.
 • Iedereen heeft wel eens de prachtige bladeren van de grote en groene Monstera kamerplant gezien, ook wel bekend als de gatenplant. Een zeer populaire soort die ook nog eens onderhoudsvriendelijk is!
 • De Alocasia valt op tussen de andere kamerplanten dankzij de exotische kartelranden aan de bladeren. Deze kamerplant komt voor in verschillende groottes.
 • De Calathea is een kamerplant van gemiddelde grootte. De bladeren zijn ovaalvormig en beschikken over golvende randen.
 • Iedereen kent wel de Anthurium, met de opvallende bloemen bovenop de ranke stelen. Een zeer goede keus als naar een wat vrolijkere optie zoekt!
 • Syngonium kamerplanten vallen op dankzij de ongebruikelijke hoekige vorm van de bladeren. Deze kamerplanten worden niet groot, dus zijn geschikt voor veel woningen!

Vetplanten en cactussen

Cactussen en vetplanten staan vooral bekend om hun onderhoudsvriendelijkheid, omdat ze bijna geen verzorging nodig hebben. Lukt het maar niet jouw planten in leven te houden, dan is een stoere cactus misschien wel de oplossing! Inmiddels kiest men niet alleen voor vetplanten en cactussen voor het gemak, maar ook om de stijl van het interieur compleet te maken. Denk aan een Mexicaanse of Cubaanse stijl, maar ook in een Botanische stijl past de cactus goed.

Wil je weten welke varianten populair zijn? Bekijk dan het volgende lijstje: 

 • De Aloë Vera is zeer bekend vanwege de vrolijke en exotische vorm van de bladeren, maar ook vanwege de vele schoonheidsproducten en andere middelen waar dit plantje in wordt verwerkt.
 • De Echeveria is een kleine vetplant met een unieke roosachtige vorm. Deze plant bestaat in veel verschillende kleuren en varianten.
 • De Haworthia is een kleine vetplantensoort met langwerpige gestreepte bladeren. Deze soort is populair vanwege de elegante uitstraling.
 • De Opuntia staat ook wel bekend als de schijfcactus en is als het ware de typische filmcactus. De uiteindes bloeien.
 • De Sanseveria is ook wel bekend als de vrouwentong. De plant heeft langwerpige, platte maar stevige bladeren met een bijzonder patroon van verschillende tinten groen.

Verzorging kamerplanten

Om zo lang mogelijk en volop te kunnen genieten van jouw kamerplanten is het van groot belang dat je ze van de juiste verzorging voorziet. We hebben een paar veelgemaakte fouten op een rijtje gezet, samen met een beter geschikt alternatief. Zo ben je verzekerd van eindeloos plezier en gezonde kamerplanten!

 • Veel mensen geven hun kamerplanten koud kraanwater. Dit is echter niet optimaal, omdat sommige kamerplanten andere voedingsstoffen nodig hebben of overgevoelig zijn voor een te lage watertemperatuur. Wat je daarom het beste kan doen, is je kamerplant regenwater toedienen. Hier zitten de juiste voedingsstoffen in, en bovendien is het gebruik van regenwater natuurlijk duurzamer dan water uit de kraan.
 • Het is af en toe lastig in te schatten welke hoeveelheid water je je kamerplant moet geven. Als een kamerplant “veel” water nodig heeft, betekent het dat de grond altijd vochtig gehouden moet worden. “Gemiddeld” houdt in dat de grond tussen twee watergiften in kort droog mag zijn. Tot slot kun je de grond van een kamerplant die “weinig” water behoeft langere tijd droog laten tussen twee watergiften.
 • Kamerplanten die veel zonlicht nodig hebben plaats je uiteraard voor een raam. Het is echter belangrijk om stil te staan bij de richting van het raam. Door een raam dat naar het zuiden gericht staat komt veel meer licht dan door een raam naar het noorden, waar juist erg weinig licht doorheen komt.
 • Wanneer je kamerplant te groot wordt of bruine bladeren ontwikkelt is het natuurlijk mogelijk deze eraf te snoeien. Snoeiwerk dient echter wel uitsluitend in de lente, de zomer en de herfst te gebeuren. Een kamerplant verkeert tijdens de wintermaanden namelijk in een rustperiode, waardoor snoeiwonden niet goed kunnen genezen.
 • Kamerplanten voeden zichzelf op natuurlijke wijze. Het is dus niet noodzakelijk plantenvoeding toe te voegen. Wilt je je kamerplant een extra boost geven? Dan kun je ervoor kiezen speciale kamerplantenvoeding aan de pot toe te voegen. Doe dit enkel in het groeiseizoen, dit is voor de meeste kamerplanten in de lente en zomer. In de winter bevindt de kamerplant zich in ruststand en is extra voeding niet nodig.
 • Het bemesten van jouw kamerplant kun je doen in de periode maart-oktober. Zorg dat je bij het bemesten nooit meer toedient dan aangegeven staat op de verpakking, aangezien wortels van kamerplanten hiervan ernstig beschadigd kunnen raken of zelfs kunnen sterven. Bemest ook niet als je kamerplant last heeft van ongedierte.

Kamerplanten Den Haag

Ons tuincentrum in Den Haag heeft alles wat je nodig hebt voor een groenere woning. Heb je vragen over ons assortiment? Kom dan langs in het tuincentrum of neem contact met ons op. Wij helpen je graag op weg! En zoek je nog een groene, gezellige plek om te lunchen in Den Haag? Het is bij ons ook mogelijk om te komen lunchen in ons tuincafé

 

Bekijk ook:

Toon filters Verberg filters

Filters