Tuinplanten en bloembollen

Geniet van de natuur in eigen achtertuin! Dat kan in een handomdraai door jouw tuin een nieuwe look te geven met tuinplanten! Of je nu op zoek bent naar weelderige bloemen, hagen en struiken, bijzondere fruitbomen of iets simpels voor op het balkon, de mogelijkheden zijn werkelijk eindeloos.

Wist je dat tuinplanten niet alleen mooi en rustgevend zijn om naar te kijken, maar ook allerlei extra voordelen bieden voor je omgeving? Een tuin beplanten met groen voorkomt bijvoorbeeld wateroverlast als het veel regent en het helpt de dieren in de tuin aan voedsel en beschutting. Op zoek naar handige accessoires voor de verzorging van je nieuwe tuinplanten? In ons GroenRijk tuincentrum in Den Haag vind je naast tuinplanten ook bloempotten, meststoffen, tuingereedschap en nog veel meer!

Vrolijke perkplanten in voorjaar en zomer

In het voorjaar en de zomer zijn perkplanten dé planten die voor kleur zorgen in je tuin, op het balkon of terras. Dat is ook de voornaamste reden dat ze zo populair zijn! Perkplanten zijn vrolijke, kleurrijke bloeiers en worden ook wel perkgoed of éénjarige planten genoemd. Eindeloos veel voordelen dus! Dat weet ons tuincentrum ook en daarom vind je in de winkel van maart t/m juni een prachtige bloemenzee van verschillende populaire perkplanten:
 

 • Begonia’s
  Deze perkplant staat bekend om zijn vrolijke bloemen en grote veelzijdigheid. Ze bloeien goed in zowel de zon als de schaduw en kennen een langdurige bloeitijd.
   
 • Geraniums
  Deze bekende tuinplant ziet er prachtig uit, bestaat in veel varianten en zijn dol op de zon. Ze kunnen op bijna elke plek geplant worden.
   
 • Petunia’s
  Deze planten onderscheiden zich van de meeste andere perkplanten dankzij hun weelderige en kleurige bloemen. Deze perkplant groeit bovendien erg snel.
   
 • Lobelia’s
  De Lobelia is perfect voor hangpotten of hoge borders. Hun schattige bloemetjes hebben een dieppaarse kleur.
   
 • Antirrhinums 
  Deze eenjarigen staan ook wel bekend als Leeuwenbekjes, vanwege de vorm van hun bloemetjes (deze lijken ook echt op een leeuwenbek). Deze perkplant bloeit erg lang.
   

Verticaal tuinieren met klimplanten

Saaie schuttingen of grauwe muren in je tuin? Kies voor klimplanten! Klimplanten bestaan in allerlei soorten en maten, dus er is voor ieder wat wils. De meeste soorten bloeien prachtig en zijn dus zeer geschikt voor het bedekken van saaie oppervlakken in je tuin. Kies bij ons tuincentrum uit allerlei soorten klimplanten, elk met hun eigen voordelen. Hier volgen een paar populaire klimplantsoorten:

 • Wisteria
  Ben je op zoek naar een echte eyecatcher en wil je je tuin graag een mysterieuze en sprookjesachtige uitstraling geven? Dan is de Wisteria (ook wel bekend als de Blauwe regen) met zijn paarse hangende bloementrossen dé klimplant voor jou. Creëer met de witte variant van deze klimplant juist een zomerachtige en zwoele sfeer.
   
 • Clematis
  Geniet je vooral van veel verschillende kleuren en kijk je graag naar mooie bloemen? Kies dan zeker voor de Bosrank (ook wel Clematis genoemd). Deze klimplant produceert veel grote bloemen en bestaat in veel verschillende vormen en kleuren. Wil je graag felle kleuren, maar iets subtielere bloemen? Kies dan voor Kamperfoelie! Met de oranjerode bloemen en de vorm geeft dit een exotisch tintje.
   
 • Klimrozen
  Voor tuinliefhebbers met een voorliefde voor rozen en een romantische en liefdevolle sfeer, zijn klimrozen uiteraard de ideale klimplant. Klimrozen zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren en zien er prachtig uit als je ze over een tuinboog of overkapping laat groeien. Let op: net zoals normale rozen beschikken klimrozen over doorns. Heb je liever iets minimalistisch zonder bloemen? Bekijk dan de Hedera die het hele jaar zijn diepgroene blaadjes behoudt.
   

Ken je de inheemse planten al?

Naast de vaste planten, klimplanten, bomen, struiken, heesters en bloembollen vind je in ons tuincentrum ook inheemse planten. Maar wat zijn dit nu eigenlijk voor planten? Inheemse planten zijn tuinplanten die oorspronkelijk uit Nederland komen. Deze bijzondere planten zijn zonder hulp van de mens ooit hier in Nederland terecht gekomen en hebben zich door de jaren heen aangepast aan het Nederlandse klimaat. Een groot voordeel van deze planten is dat er gegarandeerd insecten, vlinders of vogels op af komen: super goed voor de biodiversiteit! Het advies is om minimaal vijf inheemse planten in de tuin te zetten. Dit zijn een aantal voorbeelden:

 • Hulst (Ilex Aquifolium)
   
 • Beukenhaag (Fagus Sylvatica)
   
 • Egelantier (Rosa Rubiginosa)
   
 • Aalbes (Ribes Rubrum)

Benieuwd naar het volledige assortiment met inheemse planten? Bezoek dan snel ons tuincentrum!
 

Planten verzorgen: ons tuincentrum adviseert

Een prachtige tuin waar allerlei planten naar hartenlust groeien en elk jaar weer de mooiste bloemen en vruchten dragen, is de droom van menig tuineigenaar. Het goede nieuws is dat deze dromen gemakkelijk te realiseren zijn, maar daarvoor is het wel belangrijk om te beschikken over belangrijke kennis van plantenverzorging. Geniet je met volle teugen van meer groen in je omgeving, maar is het onderhoud hiervan een struikelblok? Lees dan snel verder voor een paar gouden tips van ons tuincentrum. Heb je andere vragen of wil je meer weten of het verzorgen van tuinplanten? Bezoek dan ons tuincentrum op Donau 119 in Den Haag. Onze medewerkers staan altijd voor je klaar!

Verzorging van tuinplanten

Tuinplanten zijn 24 uur per dag, zeven dagen per week overgeleverd aan het lokale weer en klimaat. Dit maakt het leven van tuinplanten soms erg lastig en daarom is het van groot belang je tuinplanten af en toe een steuntje in de rug te bieden door ze te voorzien van goede verzorging. Ons tuincentrum heeft speciaal voor jou een paar handige tips op een rijtje gezet, zodat je tuinplanten verzekerd zijn van een lang en gelukkig leven:

 • Wanneer vaste planten uitgebloeid raken, kunnen ze vaak nog een keer gaan bloeien. Zorg dat je voor eind juni alle uitgebloeide stengels afgeknipt hebt, zodat de plant geen zaad maakt maar genoeg energie overhoudt voor het maken van nieuwe (bloem)knoppen.
   
 • Mulchen is een veelgebruikte techniek in de tuin, die bestaat uit het bedekken van de tuinaarde met een laag organisch afval, zoals dode bladeren. Dit bemest de grond en maakt het voor onkruid lastig om te groeien.
   
 • Laat uitgebloeide borderplanten lekker staan! Deze planten ogen weliswaar niet meer zo mooi als eerst, maar zijn zeker nog nuttig. De dode bladeren en plantenresten vormen onderdak en voedsel voor allerlei soorten insecten en vogels. Bovendien vormt het een mulchlaag die de bodem beschermt tegen o.a. uitdroging en vorst.
   
 • De eerste reactie van veel mensen bij warm weer is natuurlijk om planten zoveel mogelijk water te geven. Wanneer planten behoefte hebben aan veel water is dit een goed idee, maar let op dat je bij felle zon altijd water geeft van onderen. Waterdruppels op de bladeren fungeren in fel zonlicht als een soort vergrootglas, die je planten zo brandwonden kunnen opleveren.
   

Nieuwe tuinplanten kopen

Ons tuincentrum heeft alles wat je nodig hebt voor een groenere tuin. Heb je vragen over ons assortiment? Kom dan langs in het tuincentrum of neem contact met ons op. Wij helpen je graag op weg! En zoek je nog een groene, gezellige plek om te lunchen in Den Haag? Het is bij ons ook mogelijk om te komen lunchen in ons tuincafé! Tot snel! 

 

 

Toon filters Verberg filters

Filters