Tuinaanleg

Bij Groenrijk de Wilskracht bieden wij alles voor de aanleg van uw tuin. Wij hebben een breed assortiment tuintegels en andere tuinbestrating om uw ideale tuin te realiseren. Voor een mooie tuinafscheiding hebben wij diverse soorten houten schuttingen, of maak met tuintimmerhout een gave pergola in uw tuin. Natuurlijk mag mooie tuinverlichting niet ontbreken in de tuin. Deze kan meteen netjes aangesloten worden bij de aanleg van uw tuin. Hulp nodig bij de aanleg van uw tuin? Onze hoveniers gaan graag aan de slag om uw droomtuin te realiseren!

Beton verharding, natuursteen of keramische tegels?

Een tuinpad, terras of patio zijn een paar van de populairste verhardingen in een tuin. Niet alleen praktisch maar ook een heel sfeerbepalend element in uw tuin. De steenkeuze is belangrijk want deze draagt bij aan de uitstraling die u wil creëren in uw tuin. Natuursteen, beton, klinkers en tegels zijn traditionele keuzes met verschillende effecten. Tegels hebben van nature een rustigere uitstraling en klinkers hebben een iets drukker patroon. Onze experts helpen u graag bij de juiste keuze van verharding in uw nieuwe of bestaande tuin.

Zand en grondproducten zijn de basis voor tuinaanleg

De aanleg van uw nieuwe of bestaande tuin begint letterlijk met een goede basis. Of u nu een terras of terrassen en tuinpaden wil aanleggen, het is van groot belang dat de ondergrond bestaat uit kwalitatief goed materiaal zoals het juiste zand en grondproducten. Hiermee legt u de basis voor jarenlang en zorgeloos genieten van uw tuin. Informeer bij GroenRijk de Wilskracht over de juiste producten voor uw tuin.

Hoe pakt u het beste de beplanting aan in uw tuin?

Bij een nieuw tuinontwerp is het belangrijk te bedenken welke planten u in uw tuin wil en welke rol deze gaan spelen. Heeft u groene vingers en is tuinieren een hobby, dan kiest u voor andere beplanting dan als u wel wenst te genieten van uw tuin maar er geen uren werk in wil steken. Wilt u een mooi onderhoudsarm gazon, kleurrijke borders langs uw gazon of liever decoratieve bloempotten op het terras? Vraag naar de mogelijkheden bij GroenRijk de Wilskracht.

Hoe regelt u het beste de afwatering in uw tuin?

Het is zonde om het water vanaf het dak van uw huis zo de riolering in te laten lopen. Middels bijvoorbeeld een regenton kunt u het water tijdelijk opslaan en later gebruiken voor de beregening van uw tuin. Een goede drainage is cruciaal voor een gezonde tuin. Want zonder een goede drainage zullen de planten in uw tuin slecht groeien en zelfs doodgaan.

Een schutting plaatsen in uw tuin en van welk materiaal?

Als u na gaat denken over de sfeer die u graag wilt in uw tuin, kan het bepalen van de erfafscheiding niet ontbreken! Een erfafscheiding kunt u grofweg twee keuzes maken: een groene afscheiding met planten of een erfafscheiding van ‘hard’ materiaal. Een groene afscheiding gaat beter op in een natuurlijke omgeving en voorkomt harde lijnen in de tuin. Ook kunt u een haag hoger laten groeien dan een standaard schutting. Houd er wel rekening mee dat het even duurt voordat een haag is dichtgegroeid. U zult dus niet meteen privacy hebben. 

Een houten of metalen schutting of een bakstenen muur als erfafscheiding zorgt voor een optimaal gebruik van de ruimte, dit soort afscheiding is meestal smaller is dan een natuurlijk, wild groeiende groene afscheiding. Door begroeiing met klimplanten kunt u een lange kale muur onderbreken.

Het aanleggen van een sedumdak in uw tuin

Ook uitgekeken op het platdak van uw tuinhuis, aanbouw of garage? Dan biedt een Sedumdak een duurzame oplossing! Het heeft behoorlijke voordelen en het ziet er een stuk aangenamer uit. Een Sedumdak is een groen dak door middel van een verzameling van plantjes boven op de bestaande dak van uw woning of uitbouw. Bij regen vangt al dat groen een deel van het water op. Door de afvoer vertraging stroomt de neerslag na een bui veel langzamer naar het riool. Dat verkleint de kans op vervelende waterschades aan uw huis en/of tuin. Met een Sedumdak verbetert uw groene dak ook de biodiversiteit in de buurt. Ook heeft het een natuurlijk isolerende werking, Sedum beschermt uw dak tegen direct zonlicht en andere weersomstandigheden. Zo gaat uw dak tot wel dubbel zo lang mee. Goed voor mens, milieu én portemonnee dus.