Zand

Zand voor in elke tuin

Design uw droomtuin met stijlvolle sierbestrating, een fris gazon en tuinplanten die u mooi vindt. Het begint echter met een goede basis van zand. Heeft u een ontwerp in uw hoofd, dan is het tijd om op zoek te gaan naar de juiste materialen. Als u momenteel een verwilderde tuin hebt en u wilt uw tuin bestraten met tegels, is het van belang dat u voldoende ophoogzand gebruikt. Zand is de ondergrond voor een goed aangelegde tuin waar u nog jaren plezier van heeft.

Toon filters Verberg filters

Filters

€   - 
Wis selectie
1 - 25 van 25 producten
Vergelijk (0)

Welke soorten zand zijn er?

Bij GroenRijk De Wilskracht hebben we diverse soorten zand voor verschillende toepassingen in de tuin. Hieronder leggen wij uit welke zandsoorten u bij ons in het tuincentrum koopt:

  • Ophoogzand gebruikt u voor het aanleggen van een oprit, tuinpad of om uw tuin te betegelen. Ophoogzand dient niet als decoratie en is daarom relatief goedkoop. Wij bieden ophoogzand aan in ‘big bags’ en zakken van 20 kg.

  • Speelzand gebruikt u voor in de zandbak of onder speeltoestellen van de kinderen. Deze zandsoort is gefilterd en bevat daarom geen grove stukken of scherpe delen. Beschikbaar in ‘big bags’’ en zakken van 20 kg.

  • Brekerzand gebruikt u voor het invegen van bestrating. Heeft u bijvoorbeeld natuurstenen abbeystones of klinkers, dan gebruikt u brekerzand om later tussen de voegen te vegen zodat de tegels op zijn plek blijven liggen en niet verzakken.

  • Metselzand gebruikt u voor het metselen van muurtjes of borders. Metselzand is een heel fijn en goed toepasbaar voor onder andere tegelpaden.

  • Zilverzand gebruikt u mede voor het voegen van bestrating. Zilverzand is witzand en erg fijn. Zilverzand bestaat uit kwarts.

 

Zand aanschaffen bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag

Bij GroenRijk De Wilskracht hebben we altijd een geschikt soort materiaal voor u. Kom langs in ons tuincentrum in Den Haag en bekijk ons assortiment. Onze medewerkers staan altijd voor u klaar om uw persoonlijke vragen te beantwoorden en u te helpen een juiste keuze te maken. Naast grind en zand verkopen wij ook opsluitbanden om de betegeling in uw tuin te ondersteunen en stapelblokken om hoogteverschillen te maken of juist te egaliseren in uw tuin.