Gazon

Het gazon is voor veel mensen een belangrijke plek in de tuin. Een plek om op te spelen, lekker op te liggen of om heerlijk over uit te kijken terwijl je op het terras zit. Of je nu voor graszaad, graszoden of zelfs kunstgras kiest, bij GroenRijk de Wilskracht verkopen we daarom alleen grasproducten van hoge kwaliteit!

Wat is het beste onderhoud voor uw gazon?

Een mooi gazon staat prachtig in elke tuin maar bijna niemand heeft zin om er veel onderhoud aan te plegen. Wat is dus de beste manier om met weinig inspanning een prachtig gazon te hebben en houden. We geven u graag een aantal  van onze beste tips!

       1.Maaien

Door gras regelmatig te maaien krijgen alle sprieten, ook de fijnere, de kans om groot en stevig te worden. Zo creëer je een volle, dichte grasmat. Een ander mooi voordeel is dat door regelmatig te maaien, mos en onkruid geen of minder kans krijgen om te groeien!

       2. Mos bestrijding

Nog vaker dan onkruid komt mos vorming voor in het gazon. Gras krijgt geen kans om te groeien door verdroging en omdat gras niet wortelt in mos. De beste oplossingen om mos te bestrijden/verwijderen:

      3.Verticuteren

Met een speciale verticuteerhark prikt u een groot aantal gaten in de grond. Dit zorgt voor extra luchttoevoer, waardoor mos minder kans krijgt. Het losgetrokken dode materiaal harkt u bij elkaar en kan op de composthoop.

       4. Inzaaien kale plekken op het gazon

Hark de grond van de kale plekken een beetje los en verwijder het oude gras. Vul gaten en putten met grond of bodemverbeteraar, bijvoorbeeld Vivimus Gazon. Vervolgens ga je de kale plek inzaaien, niet te zuinig. Hark het zaad lichtjes in.

       5. Bemest uw gazon goed

Voldoende voeding zorgt ervoor dat het gras beter beschermd is tegen ziekten. Ook verkleurt het gras veel minder snel in drogere periodes. Bovendien zorgt de juiste voedingsstof voor een goed en snel herstel na de winter

Alles voor gazon en onderhoud bij GroenRijk De Wilskracht

Tuinaanleg is een van onze specialiteiten bij GroenRijk De Wilskracht, daar hoort een stralend gazon ook bij. U bent dan ook aan het juiste adres voor kwaliteits graszoden, kunstgras, graszaad en gazonmest. Kom langs in ons tuincentrum in Den Haag of bestel de gewenste producten in onze webshop!