75 jarig jubileum GroenRijk De Wilskracht

In 2022 bestaat GroenRijk de Wilskracht precies 75 jaar en dat is een mijlpaal die we uiteraard niet ongemerkt voorbij laten gaan! Eerder dit jaar vierden we al een jubileum feestweek en kon u lezen over ons tuincentrum en de geschiedenis in een speciaal uitgebrachte jubileumkrant! Ook de rest van dit jaar zal in het teken staan van ons 75 jarig bestaan en daar horen hele mooie acties en aanbiedingen bij!

Hoe het allemaal begon voor familiebedrijf de Wilskracht 75 jaar geleden

Het tuincentrum is opgericht in 1947 door Kor de Baat, de vader van Jaap, de huidige eigenaar. Hij had aan de Veenweg in Den Haag een boerderij met daarbij een klein loonbedrijf. Daarnaast was Kor ook transporteur van groenten naar de veiling voor tuinders in de regio. Aan die zelfde tuinders leverde hij ook mest en potgrond. Ook ontstond er vraag naar tuinmeubels en materialen voor de particuliere markt, vertelt Jaap. Het begon met een kas van 120 vierkante meter. Dat verdubbelde tot 240 meter en zo verder.

De zaken gaan al snel steeds beter voor het tuindersbedrijf en wordt uitgebreid met een hoveniersafdeling

Jaap: “We zijn in die tijd als tuindersbedrijf steeds groter geworden in de verkoop van aarde, zand en bestrating. We leverden ook steeds meer aan hoveniers in de regio. Ook vulden we toen nog zelf volop zakken aarde en zand voor de handel en eigen verkoop. Inmiddels was ik ook binnen het bedrijf aan het werk op de shovel en de vrachtwagen. Verder deed ik allerlei hovenierswerkzaamheden. Ik voetbalde op zaterdag, maar dat kon niet meer: ik moest klanten helpen. Intussen was oom Leen de Baat begonnen met de aanleg en het onderhoud van tuinen. Dat was de start van het hoveniersbedrijf dat we nog steeds hebben.

De Wilskracht is en blijft een familiebedrijf

Jaap nam met zijn echtgenote Marry de zaak over. ”In 1992 kwam de gemeente om onze eerste locatie aan te kopen voor de bouw van verpleeghuis Leilinde. Dat ging niet zonder slag of stoot. Na lang zoeken en onderhandelen hebben we in 2002 op onze huidige locatie een nieuw tuincentrum kunnen openen, onder de vlag van GroenRijk. Tien jaar geleden is de verkoopruimte vergroot van 2.700 naar 5.500 vierkante meter. Inmiddels staat de volgende generatie klaar om het stokje over te nemen! Dat is onze jongste zoon Jeffrey die het hoveniersbedrijf nu runt.” 

Wat is het geheim waardoor GroenRijk de Wilskracht al zolang zo succesvol is?

De kracht van De Wilskracht is de veelzijdigheid en natuurlijk de kwaliteit. Er is een enorm assortiment, overzichtelijk verdeeld over zo’n twaalf afdelingen, binnen en buiten. Er wordt voortdurend ingespeeld op de seizoenen. Je vindt er een enorme variatie aan kwaliteitsplanten voor de woonkamer maar ook voor de tuin en uiteraard staan onze bestratingsmaterialen en hoveniers afdeling nog altijd centraal.

Daarnaast is De Wilskracht vanuit de historie en traditie van het bedrijf ook heel sterk in bestratings-, en bouwmaterialen. GroenRijk De Wilskracht is niet alleen een tuincentrum met alles erop en eraan maar ook een hoveniersbedrijf en dus een kei in tuinaanleg. Dit tuincentrum is een praktisch, nuchter, laagdrempelig en kwaliteitsgericht bedrijf met een team vakmensen die er voor gaan. Grijp de feestweek ’75 jaar GroenRijk De Wilskracht’ aan voor een bezoek aan dit gezellige en professionele tuincentrum aan de Donau in Den Haag!