Bloembollen

Bloembollen staan leuk in de tuin, op het terras of op uw balkon. Daarnaast kunnen bloembollen ook sfeer geven in huis wanneer ze in mooi plantenbakjes staan. Met bloembollen brengt u gemakkelijk kleur aan in en om het huis! Bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag bent u op het goede adres wanneer u op zoek bent naar bloembollen. Niet alle bloembollen zijn het hele jaar verkrijgbaar, dus kom voor het actuele assortiment eens langs in ons tuincentrum.

Bloembollen: voorjaarsbollen en zomerbollen

Wat is nu eigenlijk een bloembol? Dit is een bol die bestaat uit een stengel met bladeren en wortels. De bloembol komt altijd boven de grond tot bloei. Er zijn veel verschillende bloembollen, zoals voorjaarsbollen en zomerbollen. Wanneer alle bloembollen bij elkaar liggen zijn deze ook weer te onderscheiden van elkaar, namelijk:

  • Eénjarige bloembollen - Irissen, Tulpen, Krokussen en Blauwe druifjes

Wanneer moeten bloembollen geplant worden?

Bloembollen kunnen in verschillende soorten ingedeeld worden. De twee bekendste soorten zijn natuurlijk de voorjaarsbollen en de zomerbollen. Wanneer moet u deze bloembollen planten? Dan leggen wij graag voor u uit:

  • Voorjaarsbollen - Deze bloembollen kunt u planten van september tot en met december. De bollen moeten in ieder geval geplant zijn voor de eerste vorst. Waarom? De kou in de wintermaanden is nodig om de bloembol uiteindelijk tot bloei te laten komen. De voorjaarsbollen bloeien vaak van februari tot en met mei. Dat geeft in het vroege voorjaar meteen kleur aan de tuin.
  • Zomerbollen - De zomerbollen moeten in het voorjaar geplant worden, dus tussen maart en mei. De nachtvorst is dan eigenlijk wel voorbij en de bloembollen zijn niet winterhard, dus deze periode is dan het best om de bollen te planten. Zomerbollen bloeien vaak van juli tot en met oktober.

Bloembollen koopt u bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

Bloembollen koopt u natuurlijk in Den Haag bij GroenRijk De Wilskracht

Wilt u graag bloembollen kopen? Kom dan langs in Den Haag bij GroenRijk De Wilskracht. Overigens kunt u altijd naar ons tuincentrum bellen als u vragen heeft over de verschillende bloembollen of het planten hiervan. Wanneer u in ons tuincentrum langskomt, kunt u meteen een kijkje nemen op onze andere afdeling met prachtige tuinplanten of mooie bloempotten. Bekijk snel de openingstijden van ons tuincentrum en dan zien we u hopelijk snel.

Bekijk meer productgroepen in de categorie Tuinplanten