Onderhoud tuinmeubels

Tuinmeubelen bestaan er van vele verschillende materialen. Om uw tuinmeubelen mooi te houden en een langere levensduur te garanderen is onderhoud noodzakelijk. Aan te raden is om tuinmeubelen in het najaar en in de winter op een droge plek op te bergen, dit zal niet altijd mogelijk zijn en dan adviseren wij het gebruik van een afdekhoes. Een afdekhoes houdt de meubelen schoon en droog, maar zorgt ook voor bescherming tegen verkleuring door UV-licht.

Toon filters Verberg filters

Filters

€   - 
Wis selectie
1 - 14 van 14 producten
Vergelijk (0)

Hieronder vindt u een uitleg per materiaalsoort over hoe u uw tuinmeubelen goed kan onderhouden.

Vlechtwerk tuinmeubelen onderhouden
De draden van vlechtwerk tuinmeubelen van merken zoals, Tierra en Noach zijn weersbestending. Toch is het aan te raden om het vlechtwerk regelmatig te reinigen en een nieuwe beschermlaag aan te brengen. Reinigen van Wicker meubelen kunt u doen met de GroenRijk Wicker & Textileen Reiniger. Na het reinigen is het aan te bevelen een nieuwe beschermlaag aan te brengen met de GroenRijk Wicker & Textileen Beschermer.

Vuil dat tussen de draden zit kunt u het beste verwijderen met een niet schuimende zeep. Breng de zeep aan, laat even intrekken om vervolgens met de tuinslang alles schoon te spoelen. Bij gebruik van een schuimende zeep, kunnen er zeepresten achterblijven tussen de draden. Met name in najaar en winter is het aan te raden om de tuinmeubelen af te dekken om de meubels schoon te houden.

Het frame van vlechtwerk tuinmeubelen zijn meestal gemaakt van aluminium, wat niet kan roesten.

 

Aluminium tuinmeubelen onderhouden
Tuinmeubelen van aluminium zijn erg makkelijk te onderhouden. De tuinmeubels houdt u mooi door ze af en toe te reinigen met een niet-agressief reinigingsmiddel, zoals de GroenRijk Aluminium, Chroom & RVS Reiniger en Beschermer.

Aluminium tuinmeubelen worden vaak gecombineerd met een textileen zitting en rugleuning. Deze textilenen delen kunt u het beste reinigen met een milde, niet schuimende zeep, zoals de GroenRijk Wicker & Textileen Reiniger. Na het reiningen is het goed om een nieuwe beschermlaag aan te brengen op de textilenen delen, wat u kunt doen met de GroenRijk Wicker & Textileen Beschermer.

Vogelpoep kan de lak van aluminium tuinmeubelen aantasten, laat dit dus niet te lang zitten en maak het op tijd schoon.

 

Stalen tuinmeubelen onderhouden
Tuinmeubelen van staal hebben een dikke coating die er voor moet zorgen dat het staal niet bloot gesteld wordt aan de buitenlucht. Schoonmaken van stalen tuinmeubelen kan met een lauw sopje.

 

RVS tuinmeubelen onderhouden
RVS is een legering van staal met ijzer, chroom, nikkel en koolstof en staat voor roestvast staal. RVS heeft geen coating zoals stalen meubelen, waardoor het kan voorkomen dat er kleine roestpuntjes op de meubelen ontstaan. Dit is vliegroest. Vliegroest kunt u verwijderen en voorkomen door middel van GroenRijk Aluminium, Chroom & RVS Reiniger en Beschermer.

 

Teakhout tuinmeubelen onderhouden
Hout wordt onder weersinvloeden grijs, zo ook teak hout. Als u de originele houtkleur wilt behouden, is het aan te raden uw tuinmeubels te behandelen met GroenRijk Teak Beschermer of Teakolie van bijvoorbeeld TOFF wat een waterbasis heeft. Teakolie zorgt dat teak houten meubelen minder snel vergrijzen en hun originele kleur behouden.