Barbecue accessoires

Voor de perfecte BBQ kunnen de juiste accessoires niet ontbreken! Denk hierbij aan briketten, houtskool en pellets om de barbecue gemakkelijk aan te steken. En om de lekkerste gerechten te bereiden, hebben we de beste tools van onder andere Weber en Boretti. De barbecue goed onderhouden is erg belangrijk, daarom verkopen wij ook beschermhoezen en speciale schoonmaak middelen voor iedere BBQ. Voor meer advies kunt u altijd terecht in ons tuincentrum in Den Haag.

Tips voor het schoonmaken van de barbecue

Waarom de juiste BBQ accessoires onmisbaar zijn voor een goede barbecue

Om zo lang mogelijk plezier te hebben van uw barbecue is het belangrijk dat u ook de juiste accessoires gebruikt. Niet alleen om uw barbecue in optimale conditie te houden maar zeker ook om uw eigen veiligheid te garanderen daarom hebben merken als Weber en Boretti een eigen lijn accessoires zoals hoezen, kookgerei en brandstoffen, die naadloos aansluiten bij hun barbecues en grillsystemen.

Waarom hoezen en onderhoud belangrijk zijn voor de levensduur van uw barbecue

Om uw barbecue te beschermen tegen de elementen is het belangrijk deze goed op te bergen, het liefst al tussen grillbeurten door maar anders toch zeker als de winter aanbreekt. Heeft u geen schuur of garage om uw barbecue in te stallen tijdens periodes dat u uw barbecue minder gebruikt? Dan is een bijpassende hoes een goed alternatief. Trouwens ook als u wel een plek heeft in bijvoorbeeld uw garage is het advies om de barbecue te beschermen tegen krassen en stoten, stof en andere omgevingsfactoren middels een beschermhoes.

Als het barbecue seizoen weer aanbreekt is het belangrijk dat u controleert of uw barbecue nog intact en veilig is. Bij een gasbarbecue kijkt u de gasfles, aansluiting en slang na en in alle gevallen checkt u het opvang bakje voor overtollig vet en as. Zorg ervoor dat deze schoon is want oud vet kan makkelijk ontbranden.

Kookgerei van Groenrijk De Wilskracht voor een optimale barbecue beleving 

Kookgerei zorgt ervoor dat u bijna alle denkbare gerechten kunt bereiden op uw barbecue. Denk hierbij aan een braadspit, pizzasteen of bakplaat, deze zijn onmisbaar als u het hele jaar door lekker wil kunnen grillen. Belangrijk is het kookgerei als tangen en ander keukengerei op maat voor het veilig uitvoeren van tal van handelingen. Voor de veiligheid zijn er Kevlar handschoenen, brikettenhouder en een brikettenstarterset om de houtskool barbecue veilig aan de praat te krijgen. Daarnaast ontwikkelt Weber haar eigen houtskool / briketten en aanmaakblokjes, waardoor naast de maximale betrouwbaarheid ook de milieuvriendelijkheid van Weber producten kan worden gegarandeerd. 

Brandstoffen voor alle barbecues bij GroenRijk De Wilskracht

Of u nou van de geur van houtskool houdt en het liefst traditioneel barbecued of toch liever snel aan het grill slaat en daarom een brikettenstarter prefereert. Bij groenRijk De Wilskracht hebben we een breed scala aan brandstoffen voor elke soort barbecue. Brandstof gaat tegenwoordig veel verder dan een zak houtskool. Zo zijn er heerlijk geurende houtsnippers met aroma's als: Apple of Whiskey oak. Weber heeft ook een houtsnipperlijn voor speciale bereidingen, denk hierbij aan houtsnippers voor de bereiding van vis en schaal- en schelpdieren. Of een houtmelange die extra smaak geeft aan uw hamburgers.Uiteraard kunnen aanmaakblokjes en gascanules niet ontbreken in ons complete aanbod brandstoffen.