Kamerplanten top vijf

Bekijk onze kamerplanten top vijf; u kunt er nooit genoeg in de woonkamer hebben staan!

Zorg voor genoeg kamerplanten

Kamerplanten zijn de beste sfeermakers die er zijn. Bij elke stijl is er wel een geschikte kamerplant te vinden; of u nu een klassieke woonkamer, een moderne woonkamer of een industrieel getinte woonkamer heeft. Maar kamerplanten zijn niet alleen goed voor de uitstraling van uw woonkamer. Daarnaast dragen kamerplanten bij aan een gezond binnenklimaat:

  • Planten voegen zuurstof toe aan de lucht.  Een tekort aan zuurstof kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken, zoals terugkerende hoofdpijn en zelfs longproblemen.
  • Ze zuiveren de lucht van schadelijke stoffen. Luchtzuiverende kamerplanten doen dit nog net iets beter dan andere planten. Deze planten nemen schadelijke stoffen op via de bladeren en breken deze af. Wanneer u een beter binnenklimaat wilt, is het dus een goed idee om een luchtzuiverende kamerplant aan te schaffen.
  • Een droge lucht kan slecht zijn voor uw gezondheid. Gelukkig zorgen kamerplanten ook voor een hogere luchtvochtigheid. 

We isoleren onze huizen tegenwoordig steeds beter, waardoor we sneller te maken hebben met een droge lucht en te weinig zuurstof in onze kamers. Kamerplanten worden dus steeds belangrijker. Zet niet alleen uw woonkamer, maar ook uw slaapkamer vol met planten. Een goede kamerplant voor in de slaapkamer is bijvoorbeeld de ananasplant; de antisnurkplant!

#1 De lepelplant

De Lepelplant staat vanwege zijn luchtzuiverende werking op de eerste plaats. De plant zorgt met zijn volle bos groene bladeren voor een frisse uitstraling van uw woonkamer. Boven de groene bladeren steken witte vaantjes uit; dit zorgt voor een origineel effect. Deze witte schutbladeren zijn niet de bloemen, want die zitten piepklein op de kolf. Als de kluit van de plant te droog wordt, gaan de blaadjes hangen. Let hier dus op! Een scheutje water kan dan wonderen doen. Volgens de NASA Clean Air Studie behoort de lepelplant tot de luchtzuiverende planten. De lepelplant staat bekend als vredestichter; de witte bladeren staan namelijk symbool voor de witte vlag die een wapenstilstand aangeeft.

Bestel uw lepelplant nu in de webshop.

Lepelplant, top vijf kamerplanten

#2  Ananasplant

We noemden het al even: de ananasplant is een antisnurkplant! Hij geeft namelijk als een van de weinige planten ’s nachts zuurstof af. Daarnaast stoot de plant een luchtwegverwijdende geur en het ontstekingsremmende enzym bromeliane uit. Dit is niet de reden dat de ananas plant in onze top vijf staat, maar namelijk meer vanwege zijn hoge decoratieve waarde. Zijn siervrucht pronkt hoog boven de plant. Verwar deze mini ananas niet met een ananas die u in de winkel koopt; ze zijn niet eetbaar. Vermeerder de jonge plantjes aan de voet van de moederplant. 

Ananas plant, kamerplanten top vijf

#3 Orchidee

De orchidee kan natuurlijk niet ontbreken in onze kamerplanten top vijf. De populaire plant staat bekend om zijn imposante bloemen en kleurendiversiteit; er bestaan zelfs orchideeën die meerdere kleuren hebben. De plant komt oorspronkelijk uit Zuidoost Azië en Australië en groeit daar vooral in bomen en spleten in rotsen of op sterk luchtdoorlatende grond, zoals humus. Wij houden vooral de soort Orchidee Phalaenopsis, omdat deze heel vaak bloeit. Geef de plant eens per week water; laat hem niet droog staan, maar maak hem ook niet te nat!

Bestel uw orchidee direct in de webshop.

Orchidee, kamerplanten top vijf

#4 Medinilla

Deze kamerplant is zeer opmerkelijk door zijn uiterlijk. De plant komt van oorsprong uit Zuidoost Azië en het tropische gedeelte van Afrika en behoort tot de Malastomataceae familie. De Medinilla behoort tot de epifyten: planten die groeien op de takken van een boom zonder hier voedingsstoffen aan te onttrekken. De vierkante stengels voelen aan als kurk. De bladeren van de Medinilla komen uit deze stengels. De bloemen hebben een bijzondere ovale vorm als ze dicht zijn en zijn rood gekleurd. Als de bloemen uitkomen ziet de plant er echt prachtig uit. Mooi genoeg om een plekje in deze top vijf te veroveren! Deze kamerplant fleurt uw hele woonkamer in z’n eentje op! De bloeiperiode is in tegenstelling tot veel andere planten in de winter. De bloemen zijn tijdens de bloeiperiode altijd erg zwaar; pas dus op dat de medinilla niet omvalt of verstevig hem eventueel met stokjes. Geef de medinilla niet te veel water. Extra plantenvoeding is niet nodig. De plant bloeit in de winter. 

Medinilla, planten top vijf

#5 Gatenplant

De gatenplant komt uit Midden- en Zuid-Amerika. Deze tropische klimplant kan erg hoog klimmen en dit geeft een origineel effect aan uw woonkamer. De plant dankt zijn naam aan zijn bladeren met gaten. De plant heeft weinig water nodig en het maakt niet uit op welke plaats hij staat. Voeg wel eens in de twee weken wat plantenvoeding toe. Kom langs in ons tuincentrum voor ons assortiment kamerplanten!

Gatenplant, top vijf kamerplanten