Bewatering

Een gezonde, bloeiende tuin kan niet zonder de juiste bewatering. Planten water geven is een onmisbaar onderdeel als het om tuinieren gaat. Bij GroenRijk de Wilskracht helpen we iedereen met het bewateren van hun planten in huis of tuin. Of het nu gaat om kamerplanten , tuinplanten of een compleet gazon, wij staan voor u en uw planten klaar! Voor iedereen met een tuin, balkon, stadstuin, dakterras, patio of geveltuin zijn er geschikte bewateringsopties te vinden. Op onze afdeling met tuingereedschap vindt u allerlei manieren om planten water te geven. Dit varieert van sproeisystemen tot eenvoudige handgieters van Gardena. Wij luisteren naar uw wensen, doel en budget en vinden de beste bewatering!

Toon filters Verberg filters

Filters

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 121 producten
Vergelijk (0)

Handmatig water geven of automatische bewatering?

Wanneer kiest u voor handmatig watergeven en wanneer besluit u over te stappen op automatische bewatering? Bent u regelmatig van huis? Heeft u een zeer groot oppervlak te besproeien? Of vergeet u structureel uw planten water te geven? Dan biedt een automatische bewateringssysteem een erg goede uitkomst. Een automatisch bewateringssysteem hoeft niet altijd zeer geavanceerd te zijn. Er zijn namelijk verschillende soorten mogelijkheden voor verschillende doeleindes. Houd rekening met de volgende aspecten bij het kiezen van een geautomatiseerd bewateringssysteem: 

 • grootte,
 • soort planten,
 • budget.

Wij helpen u graag bij het vinden van de perfecte manier om uw planten te bewateren. Kom langs en vraag ons personeel om advies.

Gardena bewatering

Gardena is een bekend merk dat een breed scala aan gereedschappen en accessoires biedt voor tuinirrigatie. Hier volgt informatie over enkele van de verschillende bewateringsgereedschappen van Gardena:

 1. Sproeiers: oscillerende sproeiers bewegen heen en weer om een gelijkmatige waterverdeling te garanderen, cirkelvormige sproeiers besproeien een specifiek gebied en sector- en zwenksproeiers stelt u in op de gewenste sproeihoek.
 2. Tuinslangen: Gardena tuinslangen zijn ontworpen voor duurzaamheid en gebruiksgemak. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende lengtes en diameters, afhankelijk van de behoeften van uw tuin. Breidt uw tuinslang uit met koppelstukken, zoals kranen, koppelingen en spuitpistolen om het bewateringsproces te vergemakkelijken.
 3. Ophangsysteem:
  Wie wilt voorkomen dat de tuinslang in de knoop raakt, bergt hem op aan een muursteun, haspel of wandhanger. Rol de tuinslang losjes over het opbergsysteem op en rol hem gemakkelijk weer uit voor gebruik.

Voorkom uitdroging van planten in de zomer

's Zomers lopen de temperaturen in ons land soms hoog op, wat een negatieve invloed kan hebben op onze geliefde tuinen. Het is daarom essentieel om ervoor te zorgen dat onze planten niet uitdrogen. Om dit te voorkomen, is het van groot belang om uw planten tijdig en voldoende water te geven.

 • Een goede richtlijn is om uw planten water te geven wanneer de bovenste laag van de grond droog aanvoelt.
 • Daarnaast is het belangrijk om voldoende water te geven. Geef uw planten een diepe watergift, zodat het water goed doordringt in de wortels. Een oppervlakkige watergift kan ervoor zorgen dat het water niet diep genoeg doordringt, waardoor de wortels niet optimaal worden gehydrateerd.
 • Een andere handige tip is om uw planten 's ochtends vroeg water te geven. Aan het begin van de dag is de temperatuur meestal wat lager, waardoor het water minder snel verdampt. Bovendien hebben de planten dan voldoende tijd om het water op te nemen voordat de zon op zijn felst schijnt.
 • Naast het geven van voldoende water, kunt u ook overwegen om een mulchlaag rondom uw planten aan te brengen. Mulch helpt de grond vochtig te houden en beschermt tegen verdamping. Dit is een effectieve manier om waterverlies te verminderen en de planten te beschermen tegen uitdroging.

Kortom, het is van groot belang om uw planten tijdens de zomermaanden goed te verzorgen en uitdroging te voorkomen. Door regelmatig water te geven, voldoende water te geven, op de juiste momenten water te geven en eventueel mulch toe te passen, zorgt u ervoor dat uw tuin gezond en levendig blijft, zelfs tijdens de hitte van de zomer.

Bewatering tips

Wie van zijn planten houdt, geeft op de juiste manier water. Volg onze tips voor optimale groei en gezonde planten.

1. Bewater 's ochtends

 • Minder verdamping
 • Minder kans op schimmelvorming 
 • Stimuleert gezonde groei

2. Let op de hoeveelheid

 • Vermijd overbewatering / wortelrot
 • Voorkom uitdroging
 • Liever grondige bewatering
 • Geef water aan de basis

3. Soort bewatering

 • Grootte van de tuin
 • Type planten
 • Beschikbare tijd
 • Budget