Bomen, heesters en coniferen

Bomen, heesters en coniferen zijn essentiële elementen voor het creëren van een weelderige, gestructureerde en visueel aantrekkelijke tuin. Ze bieden schaduw, privacy, en een habitat voor vogels en insecten. Bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag vind je een breed assortiment aan bomen, heesters en coniferen die perfect passen bij jouw tuinbehoeften.

Bomen voor in de tuin: welke kies je, voor welke tuin?

Het kiezen van de juiste boom voor je tuin hangt af van verschillende factoren zoals de beschikbare ruimte, de grondsoort en het doel van de boom (bijvoorbeeld schaduw, sierwaarde of vruchten). Hier zijn enkele tips om je te helpen de juiste boom te kiezen:

 • Kleine tuinen: Voor kleinere tuinen zijn compacte bomen zoals de Japanse esdoorn (Acer palmatum) of de sierappelboom (Malus) ideaal. Deze bomen hebben een beperkte hoogte en breedte en bieden toch prachtige kleuren en vormen.
 • Middelgrote tuinen: Voor middelgrote tuinen kun je kiezen voor bomen zoals de kornoelje (Cornus) of de sierkers (Prunus). Deze bomen bieden een mooie bloesem in de lente en vaak prachtige herfstkleuren.
 • Grote tuinen: In grotere tuinen kun je overwegen om majestueuze bomen zoals de eik (Quercus) of de beuk (Fagus) te planten. Deze bomen bieden veel schaduw en kunnen een imposante aanwezigheid in je tuin hebben.
 • Fruitbomen: Als je fruitbomen wilt planten, kun je denken aan appelbomen, perenbomen of kersenbomen. Deze bomen bieden niet alleen schaduw en schoonheid, maar ook heerlijke vruchten.
 • Sierwaarde: Voor bomen met een hoge sierwaarde kun je kiezen voor de treurwilg (Salix babylonica) of de ginkgo (Ginkgo biloba). Deze bomen hebben unieke vormen en opvallende bladkleuren.

Heesters: wat zijn het, welke zijn populair?

Heesters zijn houtige planten die lager blijven dan bomen en vaak meerdere stengels hebben. Ze zijn veelzijdig en kunnen gebruikt worden als solitaire planten, voor hagen of in borders. Hier zijn enkele populaire heesters die je bij GroenRijk de Wilskracht kunt vinden:

 • Hortensia (Hydrangea): Hortensia's zijn geliefd vanwege hun grote, kleurrijke bloemhoofdjes die van de zomer tot de herfst bloeien. Ze zijn ideaal voor schaduwrijke plekken en voegen veel kleur toe aan je tuin.
 • Rhododendron: Deze wintergroene heester heeft prachtige bloemen in de lente en is ideaal voor zure grond. Rhododendrons kunnen variëren in grootte, van compacte soorten tot grote struiken.
 • Lavendel (Lavandula): Lavendel is een geurige, droogtebestendige heester die ideaal is voor zonnige plekken. Het is perfect voor borders en potten, en trekt ook bijen en vlinders aan.
 • Buxus: Buxus is een populaire keuze voor hagen en topiary. Het is een wintergroene heester die goed te snoeien is en structuur en vorm aan je tuin geeft.
 • Vlinderstruik (Buddleja): Deze heester trekt vlinders en bijen aan met zijn geurige bloemen die in de zomer bloeien. Hij groeit snel en is ideaal voor zonnige plekken.

Coniferen: de populaire haagplanten

Coniferen zijn wintergroene planten die hun naalden of schubben het hele jaar door behouden. Ze zijn ideaal voor hagen omdat ze privacy bieden en structuur aan de tuin geven. Hier zijn enkele populaire coniferen die je bij GroenRijk de Wilskracht kunt vinden:

 • Levensboom (Thuja): Thuja is een populaire keuze voor hagen vanwege zijn dichte, groene groei. Hij is gemakkelijk te snoeien en biedt uitstekende privacy.
 • Taxus (Taxus baccata): Taxus is een langzaam groeiende conifeer die zeer goed tegen snoei kan. Hij is ideaal voor formele hagen en kan heel oud worden.
 • Leylandii (Cupressocyparis leylandii): Leylandii is een snelgroeiende conifeer die snel een hoge, dichte haag vormt. Het is belangrijk om hem regelmatig te snoeien om een nette vorm te behouden.
 • Jeneverbes (Juniperus): Juniperus is een veelzijdige conifeer die in verschillende vormen en maten komt. Hij is winterhard en kan goed tegen droogte.
 • Cipres (Cupressus): Cipressen zijn elegant en slank, ideaal voor hoge hagen en als solitaire planten. Ze hebben een fijne textuur en een mooie groene kleur.

Bij GroenRijk de Wilskracht helpen we je graag bij het kiezen van de perfecte bomen, heesters en coniferen voor jouw tuin. Ons deskundige team staat klaar om je te adviseren over de beste keuzes en verzorgingstips. Bezoek ons in Den Haag en ontdek ons uitgebreide assortiment en persoonlijke service. Samen maken we jouw tuin tot een groene oase van rust en schoonheid.

Toon filters Verberg filters

Filters