Meststoffen

Voor een optimale bloei en groei van uw groente, binnen- en buitenplanten is bemesten noodzakelijk. De aard van de bodem en de soort planten of bomen bepaald wat voor bemesting nodig is. In een gezonde bodem krioelt het van het bodemleven en is de structuur van de bodem goed. Dit betekend niet te zuur en voldoende voedingsstoffen aanwezig. Voor uitgebreid advies over meststoffen kunt u altijd terecht in ons tuincentrum in Den Haag.

Toon filters Verberg filters

Filters

€   - 
Wis selectie
1 - 36 van 64 producten
Vergelijk (0)

Bij GroenRijk de Wilskracht vind je online verschillende soorten grond- en meststoffen om jouw tuin in optimale conditie te houden. De juiste formule voor jouw planten voorziet deze precies van de nodige voedingsstoffen en mineralen waardoor deze alles krijgen wat ze nodig hebben na het aanplanten of tijdens de groei- en bloeiperiodes. Bekijk de verschillende formules hieronder in onze webshop!

Wanneer gebruik je meststoffen?

Tuinplanten hebben verschillende voedingsstoffen nodig om goed te kunnen groeien. Daarom zijn meststoffen in het algemeen van belang, maar is het nog beter om deze aan te passen op de specifieke wensen van de plant. Daarom werken wij graag met de formules die precies zijn samengesteld voor verschillende plantsoorten. Wanneer en hoe vaak je de planten bemest is onder andere afhankelijk van de grond. Zo gebruik je op een arme zandgrond meer mest dan op voedzame klei. Verder speelt het seizoen hier een belangrijke rol in: minerale mest werkt snel en kan gedurende het groeiseizoen worden toegediend. Organische meststof kun je al in de winter of in het vroege voorjaar geven, zodat de voedingsstoffen vrij komen als de planten gaan groeien. Vanaf half augustus maken de planten zich klaar voor de winter en kun je alle bemesting stoppen. 

Welke soorten meststoffen zijn er?

Op het gebied van grond- en meststoffen onderscheiden we 2 soorten:

  • Organische mest
  • Minerale mest

Organische mest bestaat uit bijvoorbeeld compost of koemest. Dit stimuleert het bodemleven en bevat verschillende voedingsstoffen die langzaam vrijkomen. Organische mest bevat dus vooral natuurlijke grondstoffen. Minerale tuinmest wordt ook wel kunstmest genoemd. Deze wordt aangeduid door midel van de NPK-verhouding op de verpakking. Het voordeel van deze soort meststoffen is dat de voedingsstoffen direct vrijkomen. 

Meer tips over grond- en meststoffen? Bezoek onze winkel!

Wil je meer weten over het gebruik van grond- en meststoffen? Dan ben je uiteraard ook van harte welkom in onze winkel in Den Haag. We helpen je graag met een persoonlijk advies!