Op slag verliefd op de Spathiphyllum 'Bingo Cupido'

Op slag verliefd op de Spathiphyllum 'Bingo Cupido'

De Spatiphyllum 'Bingo Cupido' is een lot uit de loterij. De grote, glanzende groene bladeren zijn prachtig om te zien en met een beetje geluk bloeit hij twee tot drie keer per jaar met langgerekte, roomwitte lepeltjes. Terwijl hij je verleidt waar je bijstaat, zuivert hij ook nog eens de lucht.

 

Lepelplant 

De Spathiphyllum komt uit de regenwouden van het Amazonegebied. In warme temperaturen en bij een hoge luchtvochtigheid groeit hij daar op de bodem. Aan de vorm van de witte bloemen kun je zien waarom hij de Nederlandse naam lepelplant  kreeg. De bloemen lijken ook op aronskelken. Dat komt omdat de Spatiphyllum tot dezelfde familie (Aracea) hoort. In de negentiende eeuw kwamen de eerste lepelplanten naar Europa en werden daar verder gekweekt. Inmiddels zijn er zo’n vijftig gecultiveerde soorten. De Spatiphyllum 'Bingo Cupido' wordt 70 tot 80 cm hoog, heeft een stoer, breed blad en grote bloemen.

 

Oplepelen

Geef je Spathiphyllum 'Bingo Cupido' een lichte plek maar niet in het directe zonlicht. In de schaduw kunnen lepelplanten minder goed bloeien. Met voldoende licht, en eens per maand in de lente en zomer toevoeging van vloeibare voeding aan het gietwater, gaan ze maar door. De bloei duurt dan zes tot acht weken en na drie maanden begint dit spektakel gewoon weer opnieuw! Verwijder de uitgebloeide stelen na de bloei.

 

Verdere verzorging

Als je rekening houdt met de regenwoud-roots van de lepelplant heeft hij het prima naar zijn zin:

  • Zorg dus dat de grond altijd wat vochtig aanvoelt. In de zomer is minimaal eens per week water voldoende, en in de winter eens per twee weken.
  • Als de bladeren bruin of geel worden is de luchtvochtigheid te laag of staat de plant te licht.
  • Als de bloemen meer groen blijven in plaats van te verkleuren naar wit, dan krijgt je lepelplant te weinig licht.
  • Sproei de plant af en toe omdat hij van een hoge luchtvochtigheid houdt.
  • Verpot je Spathiphyllum 'Bingo Cupido' eens per drie jaar.
  • Zet je plant buiten het bereik van kleine kinderen en huisdieren. Hij is giftig.

 

Superbonus!

De Spathiphyllum 'Bingo Cupido' is een superzuiveraar. Hij zorgt voor meer zuurstof, filtert schadelijke stoffen en zorgt voor een goede luchtvochtigheid. Daarom staat hij ook op de NASA-lijst van de beste luchtzuiverende planten. Heerlijk zo’n held in huis!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...
Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...