Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant

Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant

 

Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant deze winter

Trakteer jezelf op een leuke groene kamerplant deze winter! De leegte die de kerstboom achterlaat is de plek voor een nieuwe groene kamerplant! Je hoeft niet veel te doen om een kamerplant in goede conditie te houden en de voordelen van meer groen in huis zijn eindeloos.

Ben je bang dat het je niet lukt? Geen zorgen, hier zijn een aantal tips om jou en je nieuwe kamerplant de winter door te helpen!

Kamerplanten houden niet van droge lucht

In een verwarmde ruimte is de lucht vaak droog, niet ideaal voor mens, dier en plant!  Zelf krijg je droge ogen en een plant verkleurd ervan. Als de uiteindes van de bladeren bruin worden, kan dat betekenen dat er (te) weinig vocht in de lucht zit. Zet in dat geval een schaal of dienblad met kleine steentjes en wat water onder de plant om voor de juiste luchtvochtigheid te zorgen. 

De juiste temperatuur is belangrijk voor kamerplanten

De meeste planten houden niet van grote temperatuurschommelingen. Probeer een plek in huis te vinden die past bij het eigen microklimaat van de plant. Indirect licht is vaak het beste voor de meeste planten, zeker in de winter. Let op met je kamerplanten in de volle zon op de vensterbank te zetten. De grote temperatuurschommelingen van warm naar koud is vaak te heftig voor de meeste tropische kamerplanten.

Kamerplanten zijn ook leuk als je geen groene vingers hebt

Gewoon geen groene vingers? Neem een plant die niet zo veel aandacht, water en verzorging nodig heeft, zoals een vetplant of een cactus. Bijkomend voordeel: Deze soorten zijn op het moment helemaal hip. Leuk om te combineren, als hangplant of onder een stolp. Vetplanten passen in vrijwel ieder interieur.

De meest tropische exemplaren verkiezen een vochtige ruimte, wat je kan nabootsen door ze regelmatig te benevelen met regenwater. Zoek je nog een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Denk dan eens aan een. Pannenkoekplant of Bromelia.

 

Kamerplanten zijn niet alleen mooi maar zuiveren ook de lucht

Of kamerplanten ook echt de lucht daadwerkelijk zuiveren, daar zijn de meningen over verdeeld! Een feit is wel dat het geen kwaad kan om een beetje natuur in je huis te brengen. Onder het motto baat het niet dan schaadt niet, neem eens een kijkje in onze collectie luchtzuiverende planten. Kijk in onze webshop en bestel je nieuwe frisse kamerplant online bij GroenRijk de Wilskracht

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

De flowerpower van hoornviooltjes

Aan het kleurrijke hoornviooltje (Viola cornuta) kun je gewoon geen hekel hebben. De bloemen fleuren makkelijk een leeg plekje of hoekje op, bloeien lang door en de groene bladeren houden stand tijdens de winter. GroenRijk heeft voor jou alvast hoornviooltjes in een wandhanger geplant zodat je er thuis gelijk van kunt genieten. 


Vrolijk viooltje 

Het hoornviooltje (Viola cornuta) is in het wild te vinden in de Pyreneeën, Alpen...

Lees meer...
Steengoede plantenmix 

Wil jij graag makkelijke planten die het op veel plekken goed doen en vaak ook nog wintergroen zijn? Dan heeft GroenRijk een geweldige vaste plantenmix voor je die prachtig staat in je border én in een rotstuin of stapelmuur.

 

  • Erysimum linifolium 'Bowles Mauve' is een steenraket of muurbloem die bloeit van mei tot en met september met lilapaarse bloemen en lange grijsgroene bladeren. Deze groenblijver wordt 50 tot 60 cm hoo...
Lees meer...
Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...