Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant

Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant

 

Fleur de donkere dagen op met een nieuwe kamerplant deze winter

Trakteer jezelf op een leuke groene kamerplant deze winter! De leegte die de kerstboom achterlaat is de plek voor een nieuwe groene kamerplant! Je hoeft niet veel te doen om een kamerplant in goede conditie te houden en de voordelen van meer groen in huis zijn eindeloos.

Ben je bang dat het je niet lukt? Geen zorgen, hier zijn een aantal tips om jou en je nieuwe kamerplant de winter door te helpen!

Kamerplanten houden niet van droge lucht

In een verwarmde ruimte is de lucht vaak droog, niet ideaal voor mens, dier en plant!  Zelf krijg je droge ogen en een plant verkleurd ervan. Als de uiteindes van de bladeren bruin worden, kan dat betekenen dat er (te) weinig vocht in de lucht zit. Zet in dat geval een schaal of dienblad met kleine steentjes en wat water onder de plant om voor de juiste luchtvochtigheid te zorgen. 

De juiste temperatuur is belangrijk voor kamerplanten

De meeste planten houden niet van grote temperatuurschommelingen. Probeer een plek in huis te vinden die past bij het eigen microklimaat van de plant. Indirect licht is vaak het beste voor de meeste planten, zeker in de winter. Let op met je kamerplanten in de volle zon op de vensterbank te zetten. De grote temperatuurschommelingen van warm naar koud is vaak te heftig voor de meeste tropische kamerplanten.

Kamerplanten zijn ook leuk als je geen groene vingers hebt

Gewoon geen groene vingers? Neem een plant die niet zo veel aandacht, water en verzorging nodig heeft, zoals een vetplant of een cactus. Bijkomend voordeel: Deze soorten zijn op het moment helemaal hip. Leuk om te combineren, als hangplant of onder een stolp. Vetplanten passen in vrijwel ieder interieur.

De meest tropische exemplaren verkiezen een vochtige ruimte, wat je kan nabootsen door ze regelmatig te benevelen met regenwater. Zoek je nog een kamerplant die weinig licht nodig heeft? Denk dan eens aan een. Pannenkoekplant of Bromelia.

 

Kamerplanten zijn niet alleen mooi maar zuiveren ook de lucht

Of kamerplanten ook echt de lucht daadwerkelijk zuiveren, daar zijn de meningen over verdeeld! Een feit is wel dat het geen kwaad kan om een beetje natuur in je huis te brengen. Onder het motto baat het niet dan schaadt niet, neem eens een kijkje in onze collectie luchtzuiverende planten. Kijk in onze webshop en bestel je nieuwe frisse kamerplant online bij GroenRijk de Wilskracht

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Hibiscus Suniq XXL: extreme eyecatcher

Extreem grote tropisch ogende bloemen sieren de Hibiscus Suniq XXL vanaf half juli. Deze kleurige heester is een absoluut pronkstuk in je tuin en staat perfect in een bak of pot op je terras.

Gigantische bloemen

Oorspronkelijk komt de Hibiscus overal in de wereld in zowel tropische als subtropische streken voor. Vooral bekend zijn de tuinhibiscus (Hibiscus syriacus) of altheastruik en natuurlijk de Chinese roos (Hibiscus rosa-sinensi...

Lees meer...
Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...