Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken en planten doe je in het voorjaar

Chrysanten zijn de bloemen waar je tot diep in de herfst van kunt genieten in je tuin! Ze kondigen uitbundig bloeiend de herfst aan en zijn op hun mooist  als de dagen korter worden, van begin september tot eind oktober. Wil je aankomende herfst ook weer volop Chrysanten zien bloeien in je tuin, dan is nu het moment om over stekken na te denken.

Chrysanten stekken aan het begin van het groeiseizoen

Wil je meer Chrysanten in je tuin deze herfst? Dan kan je dit het beste doen door ze te stekken. Het beste moment om deze plant te stekken is in het voorjaar. Snij een stekje of scheut schuin van de plant af. Plaats de stekjes in zaai- of stekgrond en de groei kan beginnen! De eerste wortels van de plant worden gevormd ongeveer een maand na het stekken. Wanneer er geen vorst meer aan de grond is kun je de Chrysanten baby’s uitpoten in de tuin. 

Top je Chrysanten in het voorjaar

Het toppen van je Chrysanten doe je door met een scherpe snoeischaar de topjes uit de plant te knippen. Door de plant in het voorjaar en zomer regelmatig te toppen stimuleer je de groei van de chrysant.

Waarom is het toppen van Chrysanten nodig?

Door te toppen voorkom je dat de steel te dik wordt om de bloem op een vaas te zetten. Houd bij het toppen rekening met de hoogte van het toppen. Hoe lager je topt hoe minder bloemstelen je krijgen. Voor een volle groei kun je het beste toppen boven het bladpaar of de takaanzet. Wanneer je dit een aantal keer herhaalt kun je in de bloeiperiode genieten van een mooie volle bos. Let wel op wanneer je een éénjarige chrysant in bloei hebt gekocht. Deze hoeft niet teruggesnoeid te worden.

 

Chrysanten bij GroenRijk De Wilskracht

Wil je Chrysant bollen aanschaffen? Dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag aan het goede adres! We hebben hier verschilende soorten chrystanten bollen en andere herfstbloeiers. Wil je liever genieten van de Chrysant in een vaas, zonder gedoe? Kom dan langs op onze bloemenafdeling waar onze bloemisten met liefde een prachtig boeket voor je samenstellen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...