Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken en planten doe je in het voorjaar

Chrysanten zijn de bloemen waar je tot diep in de herfst van kunt genieten in je tuin! Ze kondigen uitbundig bloeiend de herfst aan en zijn op hun mooist  als de dagen korter worden, van begin september tot eind oktober. Wil je aankomende herfst ook weer volop Chrysanten zien bloeien in je tuin, dan is nu het moment om over stekken na te denken.

Chrysanten stekken aan het begin van het groeiseizoen

Wil je meer Chrysanten in je tuin deze herfst? Dan kan je dit het beste doen door ze te stekken. Het beste moment om deze plant te stekken is in het voorjaar. Snij een stekje of scheut schuin van de plant af. Plaats de stekjes in zaai- of stekgrond en de groei kan beginnen! De eerste wortels van de plant worden gevormd ongeveer een maand na het stekken. Wanneer er geen vorst meer aan de grond is kun je de Chrysanten baby’s uitpoten in de tuin. 

Top je Chrysanten in het voorjaar

Het toppen van je Chrysanten doe je door met een scherpe snoeischaar de topjes uit de plant te knippen. Door de plant in het voorjaar en zomer regelmatig te toppen stimuleer je de groei van de chrysant.

Waarom is het toppen van Chrysanten nodig?

Door te toppen voorkom je dat de steel te dik wordt om de bloem op een vaas te zetten. Houd bij het toppen rekening met de hoogte van het toppen. Hoe lager je topt hoe minder bloemstelen je krijgen. Voor een volle groei kun je het beste toppen boven het bladpaar of de takaanzet. Wanneer je dit een aantal keer herhaalt kun je in de bloeiperiode genieten van een mooie volle bos. Let wel op wanneer je een éénjarige chrysant in bloei hebt gekocht. Deze hoeft niet teruggesnoeid te worden.

 

Chrysanten bij GroenRijk De Wilskracht

Wil je Chrysant bollen aanschaffen? Dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag aan het goede adres! We hebben hier verschilende soorten chrystanten bollen en andere herfstbloeiers. Wil je liever genieten van de Chrysant in een vaas, zonder gedoe? Kom dan langs op onze bloemenafdeling waar onze bloemisten met liefde een prachtig boeket voor je samenstellen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Zonder sneeuwklokjes geen lente

Iedere tuin verdient sneeuwklokjes (Galanthus) om in lentestemming te komen. Met haar smalle bladeren en witte bloemen versiert dit bolgewas je tuin óf een gezellige pot in januari en februari, en soms zelfs eerder! 

 

Klokjes luiden het voorjaar in

Sneeuwklokjes zijn echte vroegbloeiers. Als de witte, knikkende klokjes op frisgroene steeltjes in je tuin verschijnen, en soms dapper boven de laatste sneeuw uitsteken...

Lees meer...
Beter leven met gezond groen

Kamerplanten zijn natuurlijke sfeermakers en sommigen hebben iets extra’s. Luchtzuiverende planten leveren namelijk een positieve bijdrage aan elke leefruimte. Dat ervaar je fysiek en mentaal. Wonen, werken, slapen en relaxen… het gaat allemaal beter met gezond groen. Luchtzuiverende kamerplanten hebben het meeste effect in de periode oktober tot en met maart. De meeste mensen houden dan ramen en deuren zoveel mogelijk gesloten waardoor er beduidend minder g...

Lees meer...
De Calathea kun je niet weerstaan

Groen, aubergine, bont, gevlekt of geribbeld: de ovale bladeren van de Calathea trekken je aandacht. Deze tropische kamerplant is niet alleen mooi om naar te kijken, maar ook nog eens luchtzuiverend en niet giftig voor huisdieren en kinderen. Bij GroenRijk vind je een aantrekkelijke Calathea-mix waarmee je gelijk sfeer geeft aan je huis.

 

Bewegende bladeren

De Calathea leeft in het wild onder de bomen...

Lees meer...