Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken en planten doe je in het voorjaar

Chrysanten zijn de bloemen waar je tot diep in de herfst van kunt genieten in je tuin! Ze kondigen uitbundig bloeiend de herfst aan en zijn op hun mooist  als de dagen korter worden, van begin september tot eind oktober. Wil je aankomende herfst ook weer volop Chrysanten zien bloeien in je tuin, dan is nu het moment om over stekken na te denken.

Chrysanten stekken aan het begin van het groeiseizoen

Wil je meer Chrysanten in je tuin deze herfst? Dan kan je dit het beste doen door ze te stekken. Het beste moment om deze plant te stekken is in het voorjaar. Snij een stekje of scheut schuin van de plant af. Plaats de stekjes in zaai- of stekgrond en de groei kan beginnen! De eerste wortels van de plant worden gevormd ongeveer een maand na het stekken. Wanneer er geen vorst meer aan de grond is kun je de Chrysanten baby’s uitpoten in de tuin. 

Top je Chrysanten in het voorjaar

Het toppen van je Chrysanten doe je door met een scherpe snoeischaar de topjes uit de plant te knippen. Door de plant in het voorjaar en zomer regelmatig te toppen stimuleer je de groei van de chrysant.

Waarom is het toppen van Chrysanten nodig?

Door te toppen voorkom je dat de steel te dik wordt om de bloem op een vaas te zetten. Houd bij het toppen rekening met de hoogte van het toppen. Hoe lager je topt hoe minder bloemstelen je krijgen. Voor een volle groei kun je het beste toppen boven het bladpaar of de takaanzet. Wanneer je dit een aantal keer herhaalt kun je in de bloeiperiode genieten van een mooie volle bos. Let wel op wanneer je een éénjarige chrysant in bloei hebt gekocht. Deze hoeft niet teruggesnoeid te worden.

 

Chrysanten bij GroenRijk De Wilskracht

Wil je Chrysant bollen aanschaffen? Dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag aan het goede adres! We hebben hier verschilende soorten chrystanten bollen en andere herfstbloeiers. Wil je liever genieten van de Chrysant in een vaas, zonder gedoe? Kom dan langs op onze bloemenafdeling waar onze bloemisten met liefde een prachtig boeket voor je samenstellen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Beste Folder Awards 2024 gewonnen!

Mooi nieuws! Tijdens de consumentenverkiezing 'Beste Folder Awards 2024' in Amersfoort op dinsdag 21 mei jl. hebben we opnieuw de felbegeerde Beste Folder Awards gewonnen! Zowel de papieren als de online folder van GroenRijk zijn bekroond als beste folders in de categorie bouwmarkt, tuin & dier. Het juryrapport prees de papieren folder als ‘duidelijk leesbaar en overzichtelijk’ en de digitale folder vanwege de ‘prachtige opmaak’.
 
De Beste Fold...

Lees meer...
Struikroos, krachtig bloeiend en geurend

Rosa Tantau Premium is een collectie van unieke rozensoorten die vooral opvallen door een veelheid aan grote, dichtgevulde, sierlijke bloemen die lang doorbloeien en vaak ook nog heerlijk geuren!

 

Op het hoogste niveau

Glanzend donkergroen blad, een mooie, bossige groeiwijze en opvallend veel grote en dichtgevulde bloemen: dat is de Rosa Tantau. Deze bijzondere rozen zijn gekweekt door de wereldberoemde teler Rosen Tanta...

Lees meer...
Portulaca in hangpot: een waterval aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenw...

Lees meer...