Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken doe je in het voorjaar

Chrysanten stekken en planten doe je in het voorjaar

Chrysanten zijn de bloemen waar je tot diep in de herfst van kunt genieten in je tuin! Ze kondigen uitbundig bloeiend de herfst aan en zijn op hun mooist  als de dagen korter worden, van begin september tot eind oktober. Wil je aankomende herfst ook weer volop Chrysanten zien bloeien in je tuin, dan is nu het moment om over stekken na te denken.

Chrysanten stekken aan het begin van het groeiseizoen

Wil je meer Chrysanten in je tuin deze herfst? Dan kan je dit het beste doen door ze te stekken. Het beste moment om deze plant te stekken is in het voorjaar. Snij een stekje of scheut schuin van de plant af. Plaats de stekjes in zaai- of stekgrond en de groei kan beginnen! De eerste wortels van de plant worden gevormd ongeveer een maand na het stekken. Wanneer er geen vorst meer aan de grond is kun je de Chrysanten baby’s uitpoten in de tuin. 

Top je Chrysanten in het voorjaar

Het toppen van je Chrysanten doe je door met een scherpe snoeischaar de topjes uit de plant te knippen. Door de plant in het voorjaar en zomer regelmatig te toppen stimuleer je de groei van de chrysant.

Waarom is het toppen van Chrysanten nodig?

Door te toppen voorkom je dat de steel te dik wordt om de bloem op een vaas te zetten. Houd bij het toppen rekening met de hoogte van het toppen. Hoe lager je topt hoe minder bloemstelen je krijgen. Voor een volle groei kun je het beste toppen boven het bladpaar of de takaanzet. Wanneer je dit een aantal keer herhaalt kun je in de bloeiperiode genieten van een mooie volle bos. Let wel op wanneer je een éénjarige chrysant in bloei hebt gekocht. Deze hoeft niet teruggesnoeid te worden.

 

Chrysanten bij GroenRijk De Wilskracht

Wil je Chrysant bollen aanschaffen? Dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag aan het goede adres! We hebben hier verschilende soorten chrystanten bollen en andere herfstbloeiers. Wil je liever genieten van de Chrysant in een vaas, zonder gedoe? Kom dan langs op onze bloemenafdeling waar onze bloemisten met liefde een prachtig boeket voor je samenstellen.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...
Campanula Addenda Ambella Purple: paarse magneet

Met haar stijlvolle klokjes vormt de compacte Campanula Addenda Ambella Purple een prachtig paars plaatje. Twee keer per jaar trakteert de bolvormige plant je op een bloemenfontein en geeft je tuin, balkon of huiskamer klasse.

 

De aandacht van Addenda

De Campanula of klokjesbloem is een bergplantje dat hele bloemenvelden kan vormen en in het wild vooral voorkomt in Oost-Europa. Ze bloeit twee keer per jaar. Kwekers...

Lees meer...