Geef je gazon extra aandacht

Geef je gazon extra aandacht

De zomer is weer in aantocht, tijd dus om de tuin weer in orde te maken zodat u straks lekker kunt genieten van uw buitenruimte en een stralend gazon! Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat uw grasmat er straks weer perfect bij ligt? Met de tips van GroenRijk De Wilskracht zorgt u voor een gazon om jaloers op te zijn!

 

  • Verticuteren

Een gezond gazon begint met een goede bodem! Het is belangrijk dat deze luchtig gehouden wordt en dat doe je het beste door je gazon jaarlijks in het voorjaar te verticuteren.  Verticuteren is het weghalen van de viltlaag die in het gazon groeit. Dat wil zeggen het weghalen van mossen en dode grassen in het gazon. Hiervoor gebruikt hu het beste een speciale verticuteerhark of machine, beiden verkrijgbaar bij GroenRijk De Wilskracht bij het handgereedschap!

De verticuteer hark of verticuteermachine bestaat uit een aantal flink scherpe messen. Deze messen gaan tot 1 centimeter diep de grond in en snijden daar de wortels van de mossen door. Hierdoor sterven de mossen af en kunnen ze met een gewone hark zo uit het gras geharkt worden. Water kan weer met gemak de grond in en ook licht en lucht kunnen zo de grond goed bereiken.

  • Mos bestrijden

Mos ontstaat op donkere en vochtige plaatsen en bijvoorbeeld ook na de winter als het gras lange tijd nat is geweest of onder een laag bladeren heeft gelegen. Gras is niet goed bestand tegen weinig zonlicht en nattigheid, dus valt er gras weg en komt het mos hiervoor in de plaats. Haal dit in het voorjaar weg om ervoor te zorgen dat je grasmat gezond blijft en water de wortels van het gras gemakkelijk kan blijven bereiken. Mos bestrijden doet u het beste met kalk

  • Inzaaien

Een belangrijk onderdeel van gazon onderhoud is het opnieuw inzaaien. Zaai kale plekken in het voorjaar opnieuw in zodat je in de zomer van een vol en egaal gazon kunt genieten. Inzaaien doe je het beste met een goede kwaliteit graszaad.

  • Maaien

Maai het gazon regelmatig tussen voor-, en najaar. Zo houd je je gazon sterk en vol. Maai het gras vooraf aan de winter de laatste keer niet te kort. Hiermee voorkom je dat onkruid de vrije hand krijgt in de winter. 

  • Bemesten

Je gazon bemesten hoort bij het onderhouden van een gezond gazon! Bemest uw grasveld ongeveer drie keer tussen voor en najaar, dit zorgt voor een voedingsrijke en gezonde bodem. Zo voorkomt u onkruid en kost het gazon onderhouden minder tijd.

  • Sproeien

Gras houdt van water! Besproei het gazon dan ook regelmatig, zeker met warm weer. Zorg dat u in de ochtend of avond sproeit en niet in de volle zon, dit beschadigd het gazon. De juiste bewatering draagt bij aan een mooie grasmat. 

  • Onkruid verwijderen

Onkruid in het gazon moet regelmatig verwijderd worden om te voorkomen dat het gaat woekeren. Gebruik goed gereedschap om zeker te weten dat u de hele wortel mee weghaalt en zo voorkomt dat het weer terug groeit. 

Alles voor een gezond gazon bij GroenRijk De Wilksracht

Bij GroenRijk De Wilskracht hebben we niet alleen alle producten om uw gazon in topconditie te krijgen en te houden maar ook de kennis! Tuinaanleg is onze passie en onze experts staan u graag bij met raad en daad. Van Graszoden tot graszaad en van gazonmest tot kunstgras, kom langs in ons tuincentrum in Den Haag of bestel de gewenste producten in onze webshop!

 

 

 

 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Lavandula angustifolia 'Hidcote': mediterrane klassieker

De Lavandula angustifolia 'Hidcote' heeft fantastische blauwpaarse bloemen en grijsgroene bladeren. Met haar heerlijke geur trekt ze bijen en vlinders als een magneet aan.

 

De populairste lavendel

Lavandula angustifolia 'Hidcote' is een vrij compact en sterk vertakt struikje met opstaande slanke aren vol heldere, paarsblauwe bloemetjes met een heerlijke geur: geen wonder dat het één van de meest gebruikte lavendelsoorten is. Deze...

Lees meer...
Portulaca: Overdaad aan zomerse kleuren

De dikke, vetplantachtige blaadjes en rozetvormige bloemetjes van de Portulaca fleuren je tuin, balkon of terras een zomer lang helemaal op. Ze hebben een heerlijke geur, zijn er in vele vrolijke kleuren en maken eindeloos nieuwe bloemen aan. 

 

Feestelijke aankleding 

De eenjarige Portulaca grandiflora, ook wel portulac of postelijn genoemd, komt van oorsprong veel voor in warme Zuid-Amerikaanse streken. Tegenwoordig b...

Lees meer...
Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.

 

Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers: ...

Lees meer...