Nazomer: Welke BBQ past bij mij?

Nazomer: Welke BBQ past bij mij?

Een BBQ is een item dat iedereen met een balkon, dakterras of tuin in zijn bezit wil hebben. Vooral in de warme zomerperiode is de barbecue onze vriend, want hij zorgt ervoor dat we gezellig buiten eten én buiten het eten kunnen bereiden! Nu is er natuurlijk erg veel keuze en zijn veel barbecues in de aanbieding in de nazomer…Welke BBQ past er het beste in jouw situatie?  Is een houtskool BBQ geschikt voor jou, of zou een elektrisch exemplaar beter zijn? Wellicht is een gas BBQ wel de beste optie voor je? Beantwoord onze vragen en krijg duidelijkheid!

 

4 soorten BBQ’s

Als je kijkt naar de verschillende soorten BBQ’s, dan kun je grofweg een verdeling maken in 4 soorten. 

 

 1. Houtskool BBQ
  Deze komt het meest voor in de Nederlandse tuinen en balkons. Wij houden van een vuurtje stoken, de geur die er vanaf komt en natuurlijk de sfeer. Dit relateert men vaak aan de ‘echte’ BBQ ervaring en daarnaast is een houtskool BBQ ook een stuk goedkoper dan een gas BBQ. Een goed voorbeeld van een degelijke houtskoolbarbecue zijn de barbecues van Barbecook
   

 2. Gas BBQ
  Deze werkt in combinatie met een gasfles en heeft veel voordelen. De temperatuur is gemakkelijk te regelen met een draai aan de knop, de BBQ is snel warm, dus je kunt gelijk aan tafel én je kookt gezonder. Dit komt omdat het druipende vet in een lekbak valt en bij een houtskool BBQ op de kolen terecht komt, waardoor met de uitslaande vlammen je vlees sneller zal verbranden. Mooie en veilige gas BBQ's zijn er van Weber.
   

 3. Elektrische BBQ
  Geen gedoe met gasflessen of houtskool, de elektrische BBQ is plug and play. De stekker erin in een mum van tijd kun je eten. Ideaal voor op een balkon of met kinderen, want je hebt geen open vuur in de buurt. Dit is de meest voordelige BBQ qua verbruik én hij is milieuvriendelijk. Uiteraard kun je hierbij de temperatuur ook precies instellen, dus hij is ook nog gemakkelijk in gebruik.
   

 4. Kamado BBQ
  De laatste jaren is de kamado erg populair. Deze keramische kanjer is extreem goed in het vasthouden en reguleren van de warmte. Hij is volledig afsluitbaar, waardoor hij ook als een oven en rookoven gebruikt kan worden. Hierdoor is hij ontzettend veelzijdig. Bakken, stomen, grillen, braden en slow cooking, je kunt alle kanten op. Hij is dan ook in ieder seizoen te gebruiken.

Wij helpen je kiezen!

Soms kan het lastig zijn om te bepalen welk soort BBQ het meest geschikt is voor jouw situatie. Stel jezelf de volgende vragen en ontdek welke soort bij je past!

 

 1. Simpel of uitgebreid barbecuen?

  Zit je graag urenlang aan tafel of bedenk je vaak spontaan dat je zin hebt om te BBQen? Ga je voor relaxed de tijd nemen? Dan is een houtskool- of keramische BBQ geschikt voor jou. Ben je een spontane BBQ er? Dan is gas of elektrisch het meest praktisch!
   

 2. Locatie?

  BBQ je graag in eigen tuin of ben je iets avontuurlijker ingesteld en ga je ook graag ermee het park in of naar de camping? In het tweede geval, is een compacte houtskool BBQ of gas BBQ het meest gemakkelijk, omdat je hiervoor geen stroom nodig hebt. Een kamado is echt een BBQ die je niet verplaatst door zijn gewicht en omvang.
   

 3. Hoe snel wil je kunnen eten?

  Heb je geen zin in een uur voorbereiding voordat het eerste vlees op de BBQ gaat? Dan is gas of elektrisch BBQen een interessante keuze voor jou. Aanzetten betekent binnen minuten op temperatuur en hopla, het eerste gerecht kan erop!
   

 4. Voor hoeveel personen?

  Eet je vaak met het gezin of met een tafel vol vrienden? De soort BBQ maakt hierbij niet zoveel uit, maar wel de afmeting. Iedere soort BBQ is beschikbaar in verschillende formaten, dus houdt hier rekening mee bij je keuze!
   

 5. Budget

  De duurste van deze soorten is de kamado BBQ. Dit is een grote aanschaf, die je jarenlang gebruikt en eigenlijk meer een buitenkeuken is. Deze is vaker te vinden bij de mensen die het erg leuk vinden om te koken en daar veel mee bezig zijn.
   

Een voordeliger keuze zijn de elektrische-, gas- en houtskool BBQs. Deze prijzen zijn een stuk lager en hangen af van het formaat en het merk. Ook deze gaan jaren mee, dus de aanschaf van een BBQ is iets waar je lang plezier aan beleeft!


 


 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

'Bowles Mauve': absoluut geen muurbloempje

Erysimum 'Bowles Mauve' is een lang bloeiende, heerlijk ruikende en vaak wintergroene vaste plant. Ze kan je tuin tenminste twee jaar achter elkaar fantastisch kleur geven.

 

Niet verlegen

De dichte, struikachtige muurbloemsoort Erysimum 'Bowles Mauve' bloeit maar door. Van mei tot oktober heeft ze langgerekte trossen van lichtpaarse bloemetjes met gele hartjes boven zilvergrijs-groene bladeren. De oorspronkelijke wilde muurbloem...

Lees meer...
Gewone verzorging, buitengewone beloning!

Struikmargriet klinkt Nederlands, maar de herkomst van deze plant ligt in het zonnige zuiden. De Argyranthemum frutescens, ofwel Struikmargriet, komt van de Canarische Eilanden. Met name in Tenerife, Fuerteventura en Gran Canaria ligt haar geboortegrond. Misschien brengt deze fleurige bloeier iedereen daarom al bij de eerste blik in een zomerse stemming!

 

Struikmargriet: explosie van schoonheid

De struikmargriet mag dan een eenj...

Lees meer...
Vrolijke violen

Hoe kun je de lente beter aftrappen dan met een bakje violen? Ze zijn kleurig en bloeien uitbundig. Viooltjes zier er fragiel uit, maar ze kunnen juist veel hebben. Bij GroenRijk vind je de grootbloemige F1 violen én de schattige Viola cornuta in allerlei kleuren en kleurcombinaties. Volop keus dus! 

 

Veel soorten

Er bestaan ruim 400 verschillende soorten violen in allerlei kleurschakeringen. De grootbloemige F1-Hybriden (V...

Lees meer...