De vijf mooiste bloemen voor het perfecte herfstboeket

De vijf mooiste bloemen voor het perfecte herfstboeket

De herfst staat alweer voor de deur en al kijk je misschien niet uit naar grijze luchten en gure wind, dit seizoen brengt ook mooie dingen! Wat te denken van de bladeren die langzaam verkleuren van groen naar prachtige oranje, rode en gele tinten. Het maken van een herfstboeket is een van de beste manieren om deze prachtige tinten in huis te halen. Gemakkelijk zelf samen te stellen, budget proof en zodra de herfst voorbij is vervang je het herfstboeket voor een winters exemplaar. Wij vertellen je graag welke bloemen je het best kunt scoren voor het perfecte herfstboeket.

 

1.Callicarpa

Dit prachtige knal paarse bloemetje staat voor de voorbije zomer! Met zijn vrolijke kleur steekt het mooi af tegen de overwegend rood en oranje tinten die zo kenmerkend zijn voor de herfstkleuren in een najaarsboeket.

1.Callicarpa  Dit prachtige knal paarse bloemetje staat voor de voorbije zomer! Met zijn vrolijke kleur steekt het mooi af tegen de overwegend rood en oranje tinten die zo kenmerkend zijn voor de herfstkleuren in een najaarsboeket.

2.Euphorbia

De Euphorbia is een prachtige tak waarop kleine bloemetjes vrolijk alle kanten op springen. Van deze  bloem bestaan er wel 2300 soorten! Safe to say dat je uit veel verschillende kleuren kiezen: rood, geel, oranje en wit. Dit zorgt voor een vrolijk en stijlvol contrast in je herfstboeket.

3.Physalis

De Physalis staat ook wel bekend als de lampionplant. De vrucht van de bloem is namelijk omhuld met oranje lampion-vormige blaadjes. Al eeuwen geleden werden deze bloemen in China in huis geplant. Ze geloofden toen dat de lampionnetjes de geesten op sloten en hen zouden beschermen. De Physalis Blijven lang goed en zijn makkelijk te drogen.

4.Scabiosa

De Scabiosa is een romantische bloem en geeft je boeket een zachte uitstraling. Deze veldbloem heeft lange stelen en frivole bloemblaadjes. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, geel, rood, blauw en licht- tot diep paarse kleuren.

5.Rozenbottels

Nadat een rozenstruik gebloeid heeft, komen deze vruchten tevoorschijn. Ze zien er stoer uit en mogen eigenlijk niet ontbreken in een herfstboeket. Wist je dat ze symbool staan voor het wachten op de ware. Dus ben je single? Of ken jij een hoop singles? Schaf dan snel een flinke bos aan. Uiteraard maken rozenbottels ook je boeket compleet als je al gelukkig bent in de liefde!

De mooiste bloemen voor een herfstboeket vind je bij GroenRijk De Wilskracht

Zin gekregen om zelf een uniek herfstboeket samen te stellen? Kom naar GroenRijk de Wilskracht waar onze medewerkers je graag adviseren over hoe je jouw boeket tot een ware eyecatcher maakt. Wel zin gekregen in een uitbundig boeket op tafel maar niet om het zelf samen te stellen? Ook dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht aan het juiste adres! Zoek een boeket uit dat we vers hebben klaar staan of laat een van onze medewerkers het boeket ter plekke voor je samen stellen! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Struikheide: drie kleuren in één pot!

Ze verschieten niet spontaan van kleur. GroenRijk heeft een vinger in de pap gehad bij de Calluna vulgaris ‘Garden Girls’ Tricolor. We hebben drie planten met verschillende bloemkleuren in één pot gezet: een paarse, roze en zilverwitte. Doordat ze samen in een pot staan verstrengelen ze mooi, wat een prachtig vlammend effect geeft.

 

Zomerheide en winterheide

Calluna vulgaris wordt ook wel Dopheide of Zom...

Lees meer...
Kleur in de tuin: planten die het najaar opfleuren

Het najaar is een seizoen van verandering in de tuin. Terwijl de zomer langzaam overgaat in de herfst, lijkt de kleurrijkheid van de tuin te vervagen. Veel planten hebben hun hoogtepunt bereikt en beginnen langzaam te verwelken. Maar dat betekent niet dat uw tuin niet meer levendig kan zijn! Er zijn tal van planten die juist in september en oktober op hun best zijn en uw buitenruimte kunnen blijven verfraaien. In deze blog laten we u kennismaken met enkele van deze...

Lees meer...
Ficus lyrata: groot, glanzend groen

Met zijn glanzende bladeren die wat op violen lijken, speelt de Ficus lyrata gelijk de hoofdrol in jouw huiskamer. Geen wonder dat deze grote kamerplant zeer populair is in Nederland.

 

Kamermuziek

Als je de Ficus lyrata met zijn grote bladeren ziet staan, snap je gelijk dat deze machtige plant uit de tropen komt. Hij wordt ook wel vioolblad- of tabaksplant genoemd en komt in het wild vooral in de regenwo...

Lees meer...