De vijf mooiste bloemen voor het perfecte herfstboeket

De vijf mooiste bloemen voor het perfecte herfstboeket

De herfst staat alweer voor de deur en al kijk je misschien niet uit naar grijze luchten en gure wind, dit seizoen brengt ook mooie dingen! Wat te denken van de bladeren die langzaam verkleuren van groen naar prachtige oranje, rode en gele tinten. Het maken van een herfstboeket is een van de beste manieren om deze prachtige tinten in huis te halen. Gemakkelijk zelf samen te stellen, budget proof en zodra de herfst voorbij is vervang je het herfstboeket voor een winters exemplaar. Wij vertellen je graag welke bloemen je het best kunt scoren voor het perfecte herfstboeket.

 

1.Callicarpa

Dit prachtige knal paarse bloemetje staat voor de voorbije zomer! Met zijn vrolijke kleur steekt het mooi af tegen de overwegend rood en oranje tinten die zo kenmerkend zijn voor de herfstkleuren in een najaarsboeket.

1.Callicarpa  Dit prachtige knal paarse bloemetje staat voor de voorbije zomer! Met zijn vrolijke kleur steekt het mooi af tegen de overwegend rood en oranje tinten die zo kenmerkend zijn voor de herfstkleuren in een najaarsboeket.

2.Euphorbia

De Euphorbia is een prachtige tak waarop kleine bloemetjes vrolijk alle kanten op springen. Van deze  bloem bestaan er wel 2300 soorten! Safe to say dat je uit veel verschillende kleuren kiezen: rood, geel, oranje en wit. Dit zorgt voor een vrolijk en stijlvol contrast in je herfstboeket.

3.Physalis

De Physalis staat ook wel bekend als de lampionplant. De vrucht van de bloem is namelijk omhuld met oranje lampion-vormige blaadjes. Al eeuwen geleden werden deze bloemen in China in huis geplant. Ze geloofden toen dat de lampionnetjes de geesten op sloten en hen zouden beschermen. De Physalis Blijven lang goed en zijn makkelijk te drogen.

4.Scabiosa

De Scabiosa is een romantische bloem en geeft je boeket een zachte uitstraling. Deze veldbloem heeft lange stelen en frivole bloemblaadjes. Je kunt kiezen uit de kleuren wit, geel, rood, blauw en licht- tot diep paarse kleuren.

5.Rozenbottels

Nadat een rozenstruik gebloeid heeft, komen deze vruchten tevoorschijn. Ze zien er stoer uit en mogen eigenlijk niet ontbreken in een herfstboeket. Wist je dat ze symbool staan voor het wachten op de ware. Dus ben je single? Of ken jij een hoop singles? Schaf dan snel een flinke bos aan. Uiteraard maken rozenbottels ook je boeket compleet als je al gelukkig bent in de liefde!

De mooiste bloemen voor een herfstboeket vind je bij GroenRijk De Wilskracht

Zin gekregen om zelf een uniek herfstboeket samen te stellen? Kom naar GroenRijk de Wilskracht waar onze medewerkers je graag adviseren over hoe je jouw boeket tot een ware eyecatcher maakt. Wel zin gekregen in een uitbundig boeket op tafel maar niet om het zelf samen te stellen? Ook dan ben je bij GroenRijk De Wilskracht aan het juiste adres! Zoek een boeket uit dat we vers hebben klaar staan of laat een van onze medewerkers het boeket ter plekke voor je samen stellen! 

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...