Kerst Trends 2022: bijzondere kerstballen

Kerst Trends 2022: bijzondere kerstballen

Je hebt ze de afgelopen kerst jaren vast voorbij zien komen: bijzondere kerstballen in allerlei vormen, kleuren en maten. Een avocado, een hondje of een auto; je kan het zo gek niet bedenken, of er bestaat een kerstbal van. Met deze ballen trend maak je van jouw kerstboom dit jaar iets heel leuks. Je raakt immers niet uitgekeken op die foute ballen. Tijd om eens in te zoomen op deze vrolijke trend!

‘Foute’ kerstballen in allerlei soorten en maten

Na twee jaar vol Corona-leed mogen we kerst 2022 flink uitpakken! Niks is te gek, zeker niet als het op kerstdecoratie aankomt. Eén van de trends die je dit jaar veel gaat zien, naast creatieve kerstdorpen, is de kleurrijke kerstboom. Fonkelende lichtjes in alle kleuren van de regenboog, guirlandes in verschillende tinten én kerstballen in allerlei verschillende vormen. Deze kerstballen worden door veel klassieke kerst fans gezien als tamelijk fout, maar wij vinden het juist een bijzonder leuke trend. Wie wordt er immers niet vrolijk van een pizzapunt, een glas wijn of een flamingo in de kerstboom?

Wat maakt een kerstbal bijzonder?

Een kerstbal heet natuurlijk niet voor niks een kerstbal. De traditionele variant is rond en kerstbomen werden tot een aantal jaar geleden eigenlijk altijd met de klassieke kerstbal opgeleukt. Her en der was er misschien een engeltje of sneeuwpop te bekennen, maar hele uitbundige kersthangers in gekke vormen waren er nog niet. Bijzondere kerstballen bestonden natuurlijk wel, maar deze werden met name als speciaal gezien om andere redenen. Bijvoorbeeld omdat ze handgeschilderd, antiek of zeer zeldzaam waren.

Kerstballen voor elk budget

Tegenwoordig kan je niet meer om de vrolijke kersthangers heen. Elk jaar worden het er meer en meer, zoals je ook in ons tuincentrum kunt komen ontdekken. Wanneer je door onze kerstshow wandelt zie je genoeg grappige kerstballen waarmee jij jouw boom tot een waar feestje maakt. Je kunt het zo duur maken als je zelf wilt. Er zijn immers glazen en plastic kerstballen, waarbij de tweede uiteraard net een stukje goedkoper is dan de eerste. Ook kan je er natuurlijk voor kiezen om deze foute ballen te mixen and matchen met ‘gewone’ kerstballen. Wanneer je voor een neutrale bal kiest, springen de grappige ornamenten er zeker uit.

Een kerstboom met een thema

Wanneer je elk jaar weer de kerstballen tevoorschijn tovert, zal er een glimlach op je gezicht verschijnen. Door een verzameling aan te leggen, hoef je zeker niet elk jaar een compleet nieuwe collectie kerstballen te kopen. Wissel wat oudere om en je hebt weer een compleet andere boom dan die van vorig jaar. Kies voor een bepaald thema om je bezoek eens goed te verrassen. Hang bijvoorbeeld allemaal maar ballen in de vorm van snacks op of maak er een jungle van door voor allerlei diertjes te kiezen. De mogelijkheden zijn eindeloos!

Kersthangers voor kinderen

Ook is het leuk om de kinderen een kerstbal uit te laten kiezen. Wanneer ze deze zelf straks een plekje in de kerstboom mogen geven, is het feest compleet. Maak hier elk jaar weer een traditie van om een prachtige kerstherinnering voor ze te maken. Geef ze, als ze wat ouder zijn, eventueel een minikerstboom voor op hun kamertje en tover die om tot een geweldige boom die de persoonlijkheid van je zoon of dochter laat uitstralen.

Bijzondere kerstballen kopen bij GroenRijk De Wilskracht in Den Haag

In ons assortiment vind je legio gekke, hippe, leuke en bijzondere kerstballen. Deze betaalbare ballen zijn té leuk om te laten hangen. Kom langs bij GroenRijk de Wilskracht en laat je fantasie de vrije loop. Als je door de kerstbomen de ornamenten niet meer ziet, zijn onze medewerkers daar om je een handje te helpen bij je keuze. Houd ook in je achterhoofd dat zo’n grappige kerstbal een fantastisch leuk en persoonlijk cadeau is. Tot snel in Den Haag!

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

duurzaam tuinieren
Het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin

Natuurlijke tuinen zijn niet alleen mooi (en mega interessant) om naar te kijken, maar zijn ook een heel belangrijk onderdeel voor het behoud van biodiversiteit. In deze blog duiken we dieper in op het belang van biodiversiteit in je natuurlijke tuin en ontdekken we hoe jouw eigen groene oase kan bijdragen aan een gezonder ecosysteem.

Lees meer...
Chic of gezellig? De Franse geranium is het allebei!

De charmante Pelargonium grandiflorum of Franse Geranium heeft grote, groene, geurige bladeren en sierlijke, trompetvormige bloemen in stijlvolle kleuren. Zet haar binnen, of vorstvrij buiten en de Franse Geranium geeft de hele zomer kleur en een gezellige sfeer aan je huiskamer, terras of balkon. Onweerstaanbaar!

 

Kleur én geur

De Franse Geranium kleurt én geurt je tegemoet. De verschillende soorten hebben bloemen die u...

Lees meer...
Gazania Splendens Jupiter: gouden middagzonnetje

De Gazania Splendens Jupiter verrast je keer op keer met haar stralende bloemen in oranje tinten. Ze is ijzersterk, bloeit maandenlang, kan goed tegen droogte en is daardoor een ideale perkplant voor in potten, bakken of de volle grond. Je zult er maanden plezier aan beleven!

 

Perkplant om mee te pronken

De Gaziana Splendens Jupiter heeft iets weg van een margriet maar dan laagblijvend, kleurig en met bijzondere tekening...

Lees meer...