Makkelijke kamerplanten voor de studentenkamer

Ga jij binnenkort studeren of heb je iemand in het gezin die binnenkort op kamers gaat en wil je de kamer een beetje opleuken met kamerplanten? Wij snappen ook wel dat je meer aandacht hebt voor het volgen van hoorcolleges, samenzijn met vrienden en het ontdekken van nieuwe plekken, dan voor je kamerplanten. Daarom hebben wij een speciale lijst met makkelijke kamerplanten voor de studentenkamer. Deze planten kunnen goed tegen een stootje en vinden het niet zo erg als je ze een week geen water geeft. Ontdek onze student-proof kamerplanten in Den Haag.

Top 5 studentenkamer-proof kamerplanten

Makkelijke kamerplanten vragen niet veel onderhoud, hebben niet zo veel water nodig en stellen geen hoge eisen aan hun standplaats: ideaal voor een studentenkamer dus. Hieronder vind je een lijst met makkelijke kamerplanten die jouw studentenleven kleur geven. 


1. Sanseveria/Vrouwentong

Deze robuuste kamerplant heeft een stoer uiterlijk en is met zijn stevige bladeren nummer één favoriet als het gaat om planten in studentenhuizen. De Sanseveria heeft een luchtzuiverende werking en is zeer decoratief. Zet de plant op een plek in de halfschaduw en geef hem wekelijks water. 

2. Beaucarnea ‘Recurvata’/Olifantenpoot

Als je op zoek bent naar een plant zo sterk als een olifant, dan is de Beaucarnea iets voor jou. De stam van deze plant is dik en doet denken aan een olifantenpoot. In tegenstelling tot veel andere kamerplanten kan deze topper tegen weinig water en kun je hem zelfs een plekje dichtbij de verwarming geven. Ideaal als je kamer niet zo groot is en je toch een decoratieve kamerplant wilt. 

3. Yucca/Palmlelie

Deze plant vergelijken we vaak met een cowboy: stoer en opgegroeid in de droge gebieden van Midden-Amerika, Noord-Amerika en het Caribisch gebied. Hij is gewend aan droge omstandigheden en hoeft dan ook niet veel water. Zet deze plant op een zonnig plekje in de kamer en je hebt er je hele studentenperiode plezier van.

Van links naar rechts: Sanseveria, Olifantspoot en de Yucca

4. Zamioculcas/Emerald palm

De naam is misschien moeilijk uit te spreken, maar deze plant is zeer eenvoudig in de verzorging. De Zamioculcas, ook wel ZZ-plant genoemd, heeft weinig water nodig en kan zelfs bij de verwarming staan. Let wel op: de bladeren en stengels van deze plant zijn giftig voor katten. Heb je dus een pluizebol in huis, kies dan voor een andere makkelijke kamerplant uit deze lijst.

5. Howea forsteriana/Kentiapalm

Voor een tropische sfeer in jouw studentenkamer is deze palm voor binnen de perfecte keuze. De Kentiapalm is makkelijk te verzorgen, kan goed tegen een lage luchtvochtigheid en doet het zelfs goed op een plekje in de schaduw. Het is dus niet erg als je de gordijnen de hele dag dichtlaat omdat je moet studeren, of omdat je moet bijkomen van de nacht ervoor. 

Van links naar rechts: Zamioculcas en Kentia palm

Koop kamerplanten voor de studentenkamer

Bovenstaande kamerplanten zorgen voor een vrolijke sfeer op jouw studentenkamer. Ga je zelf niet studeren, maar wil je een leuk cadeau geven aan een student in spé? Kom langs in ons tuincentrum in Den Haag en koop de leukste kamerplanten voor studentenkamers. Ook als je helemaal niet gaat studeren, maar wel op zoek bent naar een makkelijke kamerplant ben je natuurlijk van harte welkom. Je vindt onze openingstijden op de contactpagina. Tot snel bij ons GroenRijk tuincentrum in Den Haag.

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...
Primula, de vroege vogel in de tuin

De bloemstengels van de Primula acaulis lijken enigszins op sleutels. Tenminste als je een sleutel met de baard in de lucht steekt. Dat is één verklaring voor de naam Sleutelbloem. Ook is er de legende die verhaalt over Petrus. Zittend bij de hemelpoort zou hij in het lentezonnetje zijn weggedommeld. Zijn sleutelbos zou daarbij uit zijn handen zijn gegleden. En op de plek waar de sleutelbos de grond raakte ontloken schitterende goudgele bloemen. Maar wat het...

Lees meer...