Bloeiende kamerplanten met weinig onderhoud

Bent u op zoek naar een bloeiende kamerplant die weinig onderhoud eist? Of vindt u het niet erg om uw bloeiende kamerplant geregeld water te geven? Voor elke soort kamerplant-eigenaar heeft GroenRijk de Wilskracht de geschikte bloeiende kamerplant. Ontdek ons assortiment en trakteer uzelf in 2023 op een nieuwe kamerplant. Het voordeel van kamerplanten is dat u er, als u deze goed verzorgt, jarenlang van geniet. Een bos bloemen staat meestal mooi voor één week. Ga over op bloeiende kamerplanten en geniet dubbel van kleur in huis! Op zoek naar een geschenk voor een vriend/vriendin? Geef een bloeiende kamerplant cadeau!

Flamingoplant, een pure eyecatcher

De originele naam is Anthurium maar wij noemen deze bloeiende rakker gewoon de flamingoplant. Deze plant dankt zijn bijnaam aan het feit dat de bloemen van de plant op flamingokoppen lijken. De bloemen zijn echter geen bloemen, maar schutbladeren met een soort van laklaag die prachtig glimt. De "bloemen" van de flamingoplant komen voor in onder andere rood, roze en wit. Wij houden van deze plant omdat deze makkelijk te onderhouden is. De plant komt oorspronkelijk uit de tropen, hij vindt het dus fijn om zeker in de winter zo af en toe een sproeibeurt te krijgen en houdt van plantenvoeding. Vind uw geschikte flamingoplant bij ons tuincentrum in Den Haag.

Lepelplant, een ware luchtverfrisser

De lepelplant is één van de bekendste bloeiende kamerplanten in Nederland. De officiële naam van de Lepelplant, Spathiphyllum, is afgeleid van de Griekse woorden voor kolfschede en blad. De lepelplant is door de NASA Clean Air Study uitgeroepen tot bovengemiddeld luchtzuiverend. Bent u dus op zoek naar een bloeiende kamerplant die ook nog eens de lucht zuivert? Dan is de lepelplant de juiste keus! Zet de lepelplant op een lichte standplaats en geef de plant regelmatig lauw water. Ook de lepelplant houdt ervan om besproeid te worden, met zijn tropische karakter geeft u deze bloeiende kamerplant niet genoeg aandacht en liefde. Ga ervoor!

Bromelia, de meest kleurrijke kamerplant

Misschien wel één van de kleurrijkste bloeiende kamerplanten in ons tuincentrum: de bromelia. Met zijn prachtig groene bladeren en de opvallende gekleurde 'koker' aan de top van de plant, verdient deze plant zeker een plekje in onze top-3. De bromelia verbruikt weinig water, als u deze plant één keer in de twee weken water geeft, doet u dit dan in de kelk van de plant, hierdoor wordt het water geleidelijk verdeeld en voorkomt u natte wortels. Ook de bromelia houdt ervan om besproeid te worden. De plant slaat het water op in de bloem, hierdoor blijft de bloem gedurende 3 tot 6 maanden mooi van kleur. De bloem bloeit helaas maar één keer en zal ook niet meer terugkomen. Maar dat moet geen reden zijn om deze eye-catcher geen plekje in uw huis te gunnen! Kom langs en koop de bromelia in allerlei verschillende kleuren.

Orchidee, de bekendste

Eén van de bekendste bloeiende kamerplanten: de orchidee. En dat is niet voor niets. De orchidee komt namelijk in alle denkbare kleuren voor. Van felroze tot zalmkleurig, de orchidee past in elk interieur en fleurt uw huiskamer, slaapkamer of werkkamer hoe dan ook op. De orchidee is veilig voor huisdieren, de plant is niet giftig. Omdat de orchidee harde bladeren en stevige bloemen heeft, is de orchidee niet aantrekkelijk voor insecten en kan deze worden geteeld met minimale bestrijdingsmiddelen. Dit maakt de orchidee een van de schoonst gekweekte woonplanten! De orchidee bloeit ongeveer acht weken en komt weer terug nadat u de stengels terugknipt. Advies nodig over de orchidee? Neem contact met ons op!

Koop bloeiende kamerplanten in Den Haag

GroenRijk de Wilskracht biedt bloeiende kamerplanten voor iedereen. In ons tuincentrum koopt u alleen kamerplanten van de beste kwaliteit. Zo geniet u extra lang van mooie, heldere en gezonde planten. Kom langs in ons tuincentrum in  Den Haag en ontdek ons assortiment. Heeft u een mooie bloeiende kamerplant gevonden? Loop dan even door naar onze potterie afdeling. Hier vindt u glazen, terracotta, zinken en plastic potten, maar ook het meest magische mandwerk. Bekijk onze openingstijden op de contactpagina en plan uw route naar ons tuincentrum. Tot snel in ons GroenRijk Tuincentrum.

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Verse overvloed met de Italiaanse kruiden

Met verse kruiden wordt je keukenkunst gegarandeerd verfijnder. GroenRijk verkoopt een Italiaanse mix van rozemarijn, salie, tijm en lavendel die een geraffineerde smaak geven aan gerechten. Bovendien staan de plantjes mooi in potten in de keuken of op een eigen plek in de tuin.

 

Mediterrane smaakmakers

Met wat verse rozemarijn, tijm, salie en lavendel in je gerechten wordt je in een handomdraai een keukenmaestro. Deze k...

Lees meer...
Vroeg voorjaar met narcissen

Aan het einde van de winter haal je met de gele trompetjes van de Narcissus 'Tête-à-tête' het voorjaar alvast in huis. Zo hoef je niet lang te wachten om mooie, bloeiende narcissen te zien. GroenRijk verkoopt deze Narcissus 'Tête-à-tête' al in pot.

 

Hoofd in de wolken

De 'Tête-à-tête' is een narcis van ongeveer 15 tot 20 cm hoog met aan iedere stengel twee tot drie trompetjes. Je kunt wekenlang van dit zonnetje in huis g...

Lees meer...
Wat maakt mij éxtra mooi?

Medinilla’s, ofwel trosboemen zijn volgens ons al op zijn mooist. Maar een lichte douche geeft haar wel extra energie. Geregeld lichte nevel verlengt de bloei-periode, die toch al bijzonder lang is. Twee maanden lukt bij iedereen wel en zelfs vijf maanden is geen uitzondering. Die bloeitijd – november tot februari – is echt een sensatie. Per stengel piepen er wel honderden knalroze bloemetjes onder de schutbladen vandaan.

 

Medin...

Lees meer...