Kamerplanten

Een grote kamerplant is een echte eyecatcher in je woonkamer. Creeer je eigen urban jungle met bijvoorbeeld een Monstera deliciosa (Gaten plant) of zet een kentiapalm in de hal om meer sfeer te brengen. Mooie lepelplanten en sierlijke Medinilla's geven de woonkamer een groene en BloemRijke stijl. Heb je niet al te groene vingers denk dan aan onze mini ecosystemen. Dat zijn plantjes in een afgesloten glazen pot waar je nooit water aan hoeft te geven. Klinkt vreemd, maar het is echt waar! De planten recyclen hierin namelijk de lucht, voedingsstoffen en het water. Wij hebben diverse plantjes in een eigen ecosysteem beschikbaar. Kortom in ons tuincentrum is voor ieder een passende plant met of zonder ecosysteem te vinden.

Op deze pagina geven we je de nodige tips zodat je extra lang van je kamerplanten kunt genieten.

Zo geniet je extra lang van je kamerplanten

1. Voor de groei heeft de kamerplant ligt nodig

Planten kunnen niet zonder daglicht maar de volle zon moet voorkomen worden. Let er op de plant niet te dicht bij het raam te zetten want dan kunnen de bladeren van de kamerplant verbranden. Cactussen en vetplanten zijn zeer sterk en kunnen vanwege de cultuur achtergrond goed in de volle zon staan. Over het algemeen kun je zeggen dat planten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan volledig groene kamerplanten.

2. Water, niet te veel maar ook niet te weinig!

Planten hebben water nodig, dat is een feit. Hoeveel is voor iedere plant net even anders. Geef de kamerplant water als de kluit droog is geworden. Eens in de week is in veel gevallen voldoende. Het beste kun je de plant water geven op kamer temperatuur, dus niet gelijk koud uit de kraan. Kijk na een uur of er water is blijven staan in het lekschaaltje, gooi het overtollige water weg om rotting te voorkomen. In het voorjaar en in de zomer moet je de kamerplanten meer water geven dan tijdens de wintermaanden, dat komt omdat planten in de winter in een ruststand komen.

Kamerplant Monstera verzorgen GroenRijk tuincentrum Den Haag

3. Potgrond die past bij de kamerplant

Door een potgrond soort te kiezen die past bij de plant verleng je de levensduur. Denk hierbij aan speciale potgrond voor orchideeën en cactussen. Wij verkopen potgrond van onder andere ons eigen merk en Pokon.

4. Plantenvoeding

Om de groei en bloei te bespoedigen kun je de plant voorzien van plantenvoeding. Het is namelijk zo dat verse potgrond voeding bevat voor de eerste twee maanden, daarna is bijmesten met plantenvoeding een aanrader. In ons tuincentrum vind je Universele voeding en Speciale plantenvoeding. Er bestaan ook tabletjes met langzaam werkende meststoffen, deze doe je eens per jaar in de potgrond van je kamerplant. Aan te raden is om dit tabletje in het voorjaar in de potgrond te duwen, dat is de periode dat de kamerplant de voeding extra hard nodig heeft.

5. Verpotten van kamerplanten

Het voorjaar is de tijd om kamerplanten te verpotten. Het is heel duidelijk te zien wanneer een plant toe is aan een grote pot, letterlijk de plant groeit er bijna uit en verliest aan vitaliteit.  In het geval je een jonge plant hebt is het aan te raden dit ieder voorjaar te doen! Grote kamerplanten die niet veel meer groeien hebben er genoeg aan eens om de twee à drie jaar verpot te worden. Strooi onderin de pot een laagje met hydrokorrels, zodat de wortels van de plant niet in water of natte aarde blijven staan. De Hydrokorrels zuigen overtollig vocht op en hiermee voorkom je dat er rotting ontstaat onderin de pot. Omdat de kluit nu in een grotere pot zit zul je wat aarde moeten toevoegen en je bent klaar emt het verpotten.

6. Extra verzorgingstip voor de bloeiende kamerplant

Haal uitgebloeide bloemen uit de kamerplant. Dat spaart energie en het zet de plant aan tot de ontwikkeling van nieuwe bloemen.

Kamerplanten verzorgen GroenRijk Den Haag

Bezoek onze kamerplanten afdeling

Op onze kamerplanten afdeling vindt u een groot assortiment kamerplanten, bloempotten voor binnen en buiten, gieters, plantenspuiten, potgrond en plantenvoeding. De kamerplanten kopen wij in direct bij de kweker en op de planten veiling, daardoor zijn ze van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs te krijgen. Kies één van onderstaande categorieen om meer te lezen over ons assortiment. Of bekijk onze openinstijden om het tuincentrum in Den Haag te bezoeken!
 

Bekijk onze openingstijden