Kamerplanten

Een grote kamerplant is een echte eyecatcher in je woonkamer. Creeer je eigen urban jungle met bijvoorbeeld een Monstera deliciosa (Gaten palnt) of zet een kentapalm in de hal om meer sfeer te brengen. Mooie lepelplanten en sierlijke Medinilla's geven de woonkamer een groene en BloemRijke stijl. Heb je niet al te groene vingers denk dan aan onze mini ecosystemen. Dat zijn plantjes in een afgesloten glazen pot waar je nooit water aan hoeft te geven. Klinkt vreemd, maar het is echt waar! De planten recyclen hierin namelijk de lucht, voedingsstoffen en het water. Wij hebben diverse plantjes in een eigen ecosysteem beschikbaar. Kortom in ons tuincentrum is voor ieder een passende plant te vinden.

Bekijk onze kamerplanten top vijf!

Op deze pagina geven we je de nodige tips zodat je extra lang van je kamerplanten kunt genieten.

Zo geniet je extra lang van je kamerplanten

1. Voor de groei heeft de kamerplant licht nodig

Planten kunnen niet zonder daglicht maar de volle zon moet voorkomen worden. Let er op de plant niet te dicht bij het raam te zetten want dan kunnen de bladeren verbranden. Cactussen en vetplanten zijn zeer sterk en kunnen vanwege de cultuur achtergrond goed in de volle zon staan. Over het algemeen kun je zeggen dat planten met een gekleurd blad meer licht nodig hebben dan volledig groene kamerplanten.

2. Water, denk aan de dosering

Planten hebben water nodig, hoeveel is voor iedere plant anders. Geef de kamerplant water als de kluit droog is geworden. Eens in de week is in veel gevallen voldoende. Het beste kun je de plant water geven op kamer temperatuur.  Giet het overige water dat na een uur nog in de sierpot of schotel staat weg, zodoende voorkom je dat de plant verdrinkt. Tijdens de groei en de bloei in het voorjaar en de zomer moet je de kamerplanten meer water geven dan tijdens de winter periode.

Kamerplant Monstera verzorgen GroenRijk tuincentrum Den Haag

3. Potgrond die past bij uw kamerplant

Er zijn speciale soorten potgrond die passen bij bepaalde plant types, door hierin een goede keuze te maken zorg je ook voor een langere levensduur. Denk hierbij aan speciale potgrond voor orchideeën en cactussen. Wij verkopen potgrond van onder andere ons eigen merk en Pokon.

4. Plantenvoeding

Om goed te kunnen groeien heeft de plant de juiste voeding nodig. Verse potgrond bevat voeding voor de eerste twee maanden, daarna kun je bijmesten met kamerplantenvoeding. In ons tuincentrum vind je Universele voeding en Speciale voeding. Er bestaan ook tabletjes met langzaam werkende meststoffen, deze doe je eens per jaar in de potgrond van je kamerplant. Het beste is dit in het voorjaar te doen want dan heeft de plant de voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en bloeien.

5. Verpotten van kamerplanten

Het voorjaar is de tijd om kamerplanten te verpotten. Het is over het algemeen goed te zien waarneer een plant de pot ontgroeid is en het de plant wat aan vitaliteit ontbreekt. Jonge planten en snelle groeiers moeten zelfs ieder jaar naar een grotere pot verhuizen (minimaal 1 maat groter)! Grote kamerplanten die niet veel meer groeien hebben er genoeg aan eens om de twee à drie jaar verpot te worden. Strooi onderin de pot een laagje met hydrokorrels, zodat de wortels van de plant niet in water of natte aarde blijven staan. Hiermee voorkom je rotting in de pot. Vul de pot verder aan met potgrond en je bent klaar!

6. Extra verzorgingstip voor de bloeiende kamerplant

Haal uitgebloeide bloemen uit de kamerplant. Dat spaart energie en het zet de planten aan tot de ontwikkeling van nieuwe bloemen.

Cactus kamerplant bij GroenRijk Tilburg

Kamerplanten onderzoek NASA

Naast het feit dat kamerplanten sfeer brengen in huis verbeteren ze de luchtkwaliteit en regelen de luchtvochtigheid in huis. We beweren allemaal dat kamerplanten gezond zijn, omdat ze de lucht schoonhouden. En schone lucht is natuurlijk belangrijk voor de algehele gezondheid! Er zijn echter een aantal planten die met kop en schouders boven de rest uitsteken! Deze top 10 kamerplanten zuiveren zelfs 70% tot 80% van de giftige stoffen uit de lucht!

Bezoek onze kamerplanten afdeling

Op onze kamerplanten afdeling vindt u een groot assortiment kamerplanten, bloempotten voor binnen en buiten, gieters, plantenspuiten, potgrond en plantenvoeding. De kamerplanten in het binnenrijk kopen wij in direct bij de kweker en op de veiling, daardoor zijn ze van hoge kwaliteit en voor een scherpe prijs. Kies een van onderstaande categorieen om meer te lezen over ons assortiment.
 

Bekijk onze openingstijden