Tuinplanten

Een tuin zonder tuinplanten is eigenlijk geen tuin te noemen. Ook het dakterras of balkon wordt pas écht gezellig met een aantal fleurige planten. Gelukkig hebben wij bij GroenRijk de Wilskracht een groot assortiment planten waardoor u altijd zal slagen. In ons gezellige, maar ook praktisch ingerichte tuincentrum spot u al gauw onze plantenafdeling. Deze hebben wij voor uw shopgemak op thema ingericht. Zo vindt u er seizoensplanten, zoals voorjaarsbloeiers en najaarsplanten, maar uiteraard ook de volgende categorieën:

Keuze genoeg! Ziet u door de bomen het bos niet meer? Onze medewerkers staan voor u klaar met plantenadvies en antwoorden op al uw verzorgingsvragen. Tot snel in bij GroenRijk de Wilskracht in Den Haag! 

Eénjarigen

Eénjarigen worden ook wel perkplanten genoemd. Deze vaak vrolijke planten bloeien een zomerlang en fleuren een balkonbak of tuin binnen een handomdraai helemaal op. Sommige eenjarige planten laten zich al vroeg in het voorjaar van hun beste kant zien. Door een eenjarige met een vaste plant te combineren, zorgt u ervoor dat er altijd iets moois in de tuin te zien is. U heeft dan elk seizoen kleur. Zet u de eenjarige planten in een bak, zorg dan wel dat ze voldoende voeding krijgen.

Tuinplanten kopen | GroenRijk De Wilskracht

Kuipplanten en kruiden

Een kuipplant staat, zoals de naam al doet vermoeden, in een kuip of pot. De meeste kuipplanten komen uit de zuidelijke landen rond de Middellandse Zee. Ze geven dan ook een tropische vibe aan de tuin of het terras. Denk aan planten als de Oleander, Abutilon, Lantana of Fuchsia. Vanwege hun afkomst, staan ze het liefst op een warm plekje. Ze zijn niet dol op koud, dus zet ze in het najaar op een koele, onverwarmde ruimte in huis, bijvoorbeeld de garage. Geef ze daar weinig water tot ze in het voorjaar weer uit gaan lopen. Ze mogen dan weer naar buiten om verpot en wat teruggesnoeid worden. 

Ook voor een lekkere toevoeging aan de tuin zit je goed bij GroenRijk de Wilskracht. We verkopen groente-, fruit- en kruidenplanten voor in de keuken of in de moestuin. Een aantal kruiden overleven onze zachte winters, zoals bieslook en munt. Andere kruiden moeten elk voorjaar gezaaid worden. Op onze kruidenafdeling staan ook alle kruiden kant en klaar in pot. 

Vaste planten

De naam zegt het al: vaste planten zijn planten die ieder jaar weer terug komen. Nadat ze in de herfst afsterven en er eigenlijk niets meer te zien is, komen ze in het voorjaar weer vrolijk op. Als de planten te groot worden, kunt u ze in het najaar 'scheuren': met een scherpe spade snijdt u er een stuk af. Bij oudere planten wordt het vooral gedaan om de plant te verjongen, de oude kern wordt dan weggegooid. Het assortiment vaste planten is groot. In de zomer worden vaak grotere planten aangeboden, waarmee een lege plek in de tuin is snel is opgevuld.

Tuinplanten kopen | GroenRijk De Wilskracht

Bomen, heesters en coniferen

Bomen horen in grote tuinen of plantsoenen thuis. Toch zijn er een groot aantal kleinere soorten die bijzonder geschikt zijn voor de kleinere tuin. Vooral de bolboompjes en treurvormen zijn populair zoals de bolacasia, treurwilgje of krentenboompje. Onder de categorie heesters vallen struiken die in vele gevallen in de herfst hun blad laten vallen, uitzonderingen daargelaten. Een heester kan heel bepalend zijn in de tuin. Er zijn vroegbloeiende heesters zoals de forsythia en ribes, heesters die vooral gekocht worden door mooie getinte en getekende bladeren en heesters die 's-winters groen blijven zoals de Laurier, Rhododendron en Buxus. Conifeer is de verzamelnaam voor naaldbomen en -struiken. Ze blijven over het algemeen in de winter groen, alleen de Larix verliest z'n naalden. De Conifeer is een gemakkelijke 'boom' die goed te snoeien is, zelfs in mooie vormen maar niet te veel op de wind moet staan. Houdt u daar rekening mee dan zult u veel plezier beleven aan deze altijd groene struiken.

Tuinplanten kopen | GroenRijk De WilskrachtBloembollen en zaden

Bloembollen zijn onder te verdelen in voorjaarsbollen en zomerbollen. De voorjaarsbollen worden geplant in oktober / november en de zomerbollen in april / mei, na de vorstperiode. Bloembollen voelen zich overal thuis en zijn tevreden met elke plekje in de tuin of in een bak. Een van de bekendste voorjaarsbollen zijn Narcissen. Deze vermeerderen zichzelf en kunnen in de grond blijven, zodat ze volgend jaar weer een in grotere getalen terug kunnen komen. Tulpen en hyacinten zijn maar eenjarig. Wel zijn er zogenaamde verwilderingspakketten, dat zijn botanische soorten die zichzelf vermeerderen zoals blauwe druifjes, narcissen tête-a-tête en minitulpjes. De zomerbollen, anemonen, dahlia's, gladiolen zijn ook éénjarig, de bollen kunnen droog bewaard worden voor het volgende seizoen. Aan u de keuze! U kunt voorjaarsbollen in het najaar kopen en ze zelf planten, zodat u in de  vroege lente kunt genieten van de uitgekomen Narcissen en blauwe druifjes. Het is ook mogelijk om in het vroege voorjaar naar het tuincentrum te komen waar wij al bollen op pot verkopen. Bij GroenRijk hebben wij een ruim assortiment zaden zowel voor de siertuin (snijbloemen en perkplanten) als voor de groente- en kruidentuin, diverse soorten graszaad en weidebloemmengsels(een mix van klaprozen, korenbloemen en margrieten) die uw voortuin een fleurige aanblik geven.

Rozen en klimplanten

Rozen zijn er in talloze varianten: struik- en stamrozen, klimrozen en rozen als bodembedekkers. Voor alle rozen geldt dat het ware zonaanbidders zijn en dat ze in het voorjaar flink teruggesnoeid moeten worden. Klimrozen moeten goed vastgezet worden omdat ze uitzichzelf niet hechten aan muren en pergola's. Naast de klimroos zijn er nog talloze andere klimplanten. De bekendste is de Clematis en Hedera, maar er zijn natuurlijk nog vele andere klimmers, zoals de sterkgroeiende Bruidsluier, de geurende Kamperfoelie en niet te vergeten de Blauwe regen. Kom rustig langs om ons GroenRijke assortiment te bekijken.

Tuinplanten kopen | GroenRijk De Wilskracht